• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija nakon 9 godina ima finalistu LŠ... A Hrvati? Nevjerovatan podatak koji pokazuje da su fudbalska sila!

Autor Dragan Šutvić

Srbija će poslije punih devet godina imati igrača u finalisti Lige šampiona, dok sa druge strane Hrvati dominiraju u tom segmentu duže od decenije.

 srbija poslije 9 godina ima igrača  u finalu lige šampiona  Izvor: Twitter/realmadrid/printscreen

Liverpul i Real Madrid boriće se 28. maja u Parizu za pehar Lige šampiona, a čudesnim preokretom koji je "kraljevski klub" izveo prethodne večeri nastavljena je tradicija na koju su veoma ponosni u Hrvatskoj.

Vjerovali ili ne, ali ovo će biti čak 11. uzastopno finale Lige šampiona u kome je igrao makar jedan hrvatski fudbaler, što je zaista zapanjujuće. Luka Modrić može da se zahvali Rodrigu i Benzemi pošto su ih "pogurali" u finale, ali i Džeku Grilišu koji je promašio šansu utakmice i propustio da Siti odvede dalje.

Možda će vas zanimati

Tradicija je počela još davne 2011/12 kada je Hrvatska imala dvojicu igrača u finalu. Danijel Pranjić i Ivica Olić su igrali za Bajern protiv Čelsija, ali nisu uspjeli da dođu do pobjede.

Od naredne sezone, kada je Mandžukić podigao trofej sa Bajernom poslije pobjede nad Dortmundom, počela je pobjednička serija Hrvata koji su od tada svake godine imali i osvajača Lige šampiona. Vidjećemo da li će i desetu sezonu zaredom to uspjeti da uradi Modrić koji je čak četiri puta podizao "ušati" pehar.

Četiri trofeja ima i Mateo Kovačić, koji je jednom bio šampion Evrope i sa Čelsijem, Dejan Lovren je jednom gubio i jednom slavio sa Liverpulom, dok su se po jednom radovali i Ivan Rakitić sa Barselonom i Ivan Perišić sa Bajernom. Kao da su talija u finalu Lige šampiona?

Sa druge strane, Srbija će ove godine imati konačno imati predstavnika u finalu - samo ćemo vidjeti da li će Luka Jović bar ovoga puta dobiti šansu da se pokaže u dresu Real Madrida.

Zanimljivo, Jović je prvi Srbin u finalu Lige šampiona još od 2013. godine. Tada je Neven Subotić igrao u startnoj postavi Dortmunda, ali ih je Arjen Roben šokirao u nadoknadi vremena i odneo pehar u Minhen. Prije toga su još bili Stanković, Ivanović, Vidić...

Nadamo se da se polako vraćaju ta vremena, pošto je previše vremena prošlo otkako je Srbin u rukama držao najvažniji pehar u evropskom fudbalu.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC