• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oteli im Ligu šampiona, sada i trofej! Frajburg imao sve, ali Lajpcig je osvojio DFB Pokal! Demirović tragičar finala!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Reprezentativac BIH Ermedin Demirović najveći je tragičar u ekipi Frajburga koja nije uspjela da u svom prvom finalu osvoji Kup Njemačke!

 RB Lajpcig Izvor: FRIEDEMANN VOGEL/EPA

Ekipa Frajburga bila je na dobrom putu da ispiše istoriju i osvoji svoj prvi veliki trofej, ali ni vođstvo, ni igrač više, pa ni dve pogođene stative i prečka u produžecima nisu im bili dovoljni za to!

Umjesto njega Lajpcig je stigao do DFB Pokala poslije velike drame i penala stigao do pobjede 5:3 (1:1) kojom je postao 26. klub koji je osvajao ovo takmičenje.

I treći duel ova dva tima ove sezone završen je identičnim rezultatom 1:1, pa su uslijedili produžeci.

Lajpcig, koji je od 57. minuta igrao bez isključenog Halštenberga, izdržao je sve nalete Frajburg, gledao kako se trese stativa u dva navrata, a onda u penal seriji stigao do velikog trijumfa.

Tragičari Frajburga sa bijele tačke bili su kapiten Ginter, a onda u odlučujućoj seriji i Ermedin Demirović.

Reprezentativac BIH koji je tokom produžetaka pogodio stativu i promašio praznu mrežu, morao je da pogodio u četvrtoj seriji, ali je pogodio prečku i sve je bilo gotovo!

Izvor: FILIP SINGER/EPA

Lajpcig je tako ostavio Frajburg bez trofeja, nakon što ga je nešto ranije ostavio bez plasmana u Ligu šampiona.

Doduše, Frajburg je sam sve prosuo porazom od Bajera u posljednjem kolu, ali je Lajpcig remijem u protiv Arminije u sudijskoj nadoknadi obezbijedio četvrto mjesto koje vodi u elitno takmičenje.

Nevjerovatno šta je sve promašio Frajburg u odlučujućim trenucima, ali i koliko je imao sreće s obzirom da su dva puta odluke iz VAR sobe isle u njegovu korist iako to i nije izgledalo baš tako na video snimcima.

Poveo je Frajburg u 19. minutu golom Egeštajna, ali nakon u najmanju ruku sporne situacije. Šalai je prethodno igrao rukom, ali to nije vidio sudija Saša Štegman, niti njegove kolege u VAR sobi.

Prvih 45 minuta pripalo je Frajburgu, drugo je počelo isključenjem Halštenberga, a nakon što protivnik to nije iskoristio Lajpcig je stigao do izjednačenja.

Sve do 76. minuta Fleken je dobro branio, a onda otišao u prazno kod centaršuta i dozvolio Nkunkuu da postigne izjednačujući pogodak.
Nije međutim, golman Frajburga bio jedini tragičar, istakao se i Ermedin Demirović.

Reprezentativac BIH koji je ušao u igru u drugom poluvremenu, tokom produžetaka je prvo nakon kornera šutirao glavom i pogodio stativu, a nešto kasnije nekon što je jedan njegov saigrač pogodio stativu odbimao praznu mrežu, ali je loptu poslao preko gola.

Ni to nije bio kraj pehovima za Frajburg, jer je Haberer pogodio prečku, ali im se sreća vratila kada Štegman i kolege iz VAR sobe u posljednjim trenucima nisu dosudili jedanaesterac nakon prekršaja nad Olmom.

Međutim, brzo ih je i napustila.

Kapiten Ginter promašio je u drugoj seriji, a Demirović u četvrtoj odlučujući jedanaesterac i Lajpcig je nakon dva izgubljena finala konačno stigao do trofeja!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC