• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rudar Prijedor osudio napad navijača na igrače: Kritikujte sa tribune, nasilja ne smije biti!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Uprava Rudara kritikovala i organizaciju utakmice i izostanak reakcije nadležnih službi.

 Rudar Prijedor osudio napad navijača na igrače Izvor: FK Borac/Nikola Kulaga

Sezona u Premijer ligi BIH završava se na najgori mogući način za Rudar Prijedora.

Prijedorčani su se nakon mnogo mučenja, problema u organizaciji kluba i loših igara ispali iz lige, a “tačka na i” je napad navijača Rudar Prijedora na svoje navijače.

Nakon poraza 5:2 u Bijeljini koji je definitivno označio ispadanje iz lige, pristalice Rudara utrčali sun a teren po završetku utakmice i napali svoje fudbalere, skidajući im dresove.

Povodom ovih mučih scena iz Bijeljine oglasili su se ii z Rudar Prijedora saopštenjem u kojima se ograđuju od svojih navijala i osuđuju nasilje, ali i kritikuju organizaciju utakmice i reakciju nadležnih.

Saopštenje Rudar Prijedora prenosimo u cjelosti:

“FK Rudar Prijedor najoštrije osuđuje i ograđuje se od ponašanja grupe navijača FK Rudar Prijedor, koji su po završetku utakmice fizički napali igrače FK Rudar Prijedor!

Naime, po završetku utakmice 10-tak navijača FK Rudar Prijedor je ušlo u ograđeni dio terena i nakon kraće rasprave fizički napalo igrače FK Rudar Prijedor.

Navijači svoje zadovoljstvo ili nezadovoljstvo mogu iskazati samo na tribini, a nipošto ulaskom na teren i fizičkim napadom na učesnike nekog sportskog događaja. Dešavalo se i dešavaće se da navijači sa tribine „drže lekcije“ igračima, izražavaju svoje nezadovoljstvo prema upravi kluba, ali kada se desi fizički napad, tada se mora podvući crta i zauzeti jasan stav, a to je da nasilju na sportskim terenima nema i ne smije biti mjesta!

Ovakvom raspletu u Bijeljini je doprinjela i veoma slaba organizacija utakmice. U skladu sa Propozicijama takmičenja, klub domaćin je obavezan da poduzme sve mjere i radnje u cilju zaštite svih učesnika fudbalske utakmice i to neposredno prije početka utakmice, u toku i po završetku utakmice, a sve do napuštanja stadiona za odigravanje utakmice. Nedovoljan broj redara/zaštitara (samo 2 zaštitara ispred gostujuće navijačke grupe), izostanak reakcije policije, posebno nakon ulaska navijača u ograđeni dio terena i fizičkog napada na igrače, doprinio je da sukob eskalira i traje preko 20 minuta.

Zakonom o sprečavanju nasilja na sportskim priredbama Republike Srpske (Sl.Gl. broj 106/15), propisano je, između ostalog, da se pod nasiljem i nedoličnim ponašanjem na sportskim priredbama smatra: ‘fizički napad na takmičare na sportskoj priredbi (čl.3, st.1. t.1.), kao i neovlašćeni ulazak na sportski teren (čl.3, st. 1. t.12.)’, pa stoga čudi zašto je izostala reakcija svih nadležnih službi u spriječavanju ovog nemilog događaja.

FK Rudar Prijedor još jednom, najoštrije osuđuje ovakvo ponašanje navijača i ovim putem poziva nadležne organe, da u skladu sa svojim ovlašćenjima, identifikuju napadače i iste procesuiraju u skladu sa Zakonom o spriječavanju nasilja na sportskim terenima i ostalim zakonskim propisima",stoji u saopštenju Rudara

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC