• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nekad Milan, sada Monca: Berluskoni opet pravi "supertim" u Seriji A - stiže Baloteli?

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nekadašnji italijanski premijer ima velike planove za debitanta u najjačoj ligi Italije.

 Mario Baloteli Izvor: Shutterstock

Pune četiri decenije Monca je bila drugoligaš, a ovog ljeta kroz baraž je prvi put u istoriji uspjela da se domogne najvišeg ranga italijanskog fudbala.

U finalu doigravanja sa dvije pobjede bila je bolja od Pize (2:1, 4:3), te tako izborila promociju u viši rang, zajedno sa Lećeom i Kremonezeom, koji su to učinili osvajanjem prve dvije pozicije u regularnom dijelu sezone.

Možda će vas zanimati

Ništa od toga ne bi bilo moguće da se na čelu ovog kluba ne nalazi izuzetno moćan dvojac - braća Berluskoni - stariji Silvio, vlasnik kluba, te mlađi Paolo, predsjednik novog prvoligaša iz Lombardije.

Nekadašnji premijer Italije, stariji Berluskoni, preuzeo je klub u septembru 2018. godine, sa željom da ga "progura" u društvo najbolji i u tome je uspio za nepune četiri godine.

Sada Silvio Berluskoni ne želi da se zadovolji time, nego će od Monce nastojati da napravi "supertim", kao što je to nekada učinio sa Milanom, na čijem čelu je bio više od tri decenije (1986-2017).

Nije mogao bez fudbala, godinu dana nakon što je napustio "San Siro" odlučio je da preuzme Moncu, a sada je sa njima proslavio promociju u Seriju A.

"Od Monce možemo da napravimo supertim. Sada slavimo, ali moramo da mislimo na budućnost", rekao je Berluskoni novinarima "Skaj Sporta", potvrdivši da je već počelo sklapanje tima za narednu sezonu, a jedno od glavnih pojačanja mogao bi biti Mario Baloteli.

Izvor: Shutterstock

Povremeni reprezentativac Italije odigrao je sjajnu sezonu u Turskoj, gdje je u dresu Demirspora na 31 utakmici 18 puta bio strijelac.

"Zvao sam ga i pitao ga da se vrati u Italiju, kako bi igrao za nas", rekao je Berluskoni o Baloteliju, koji je bio prisutan na proslavi velikog uspjeha.

"Dugo smo prijatelji. Pitao sam ga, onako u šali, da dođe u Moncu. Vidjećemo da li može da se uklopi u naše planove", dodao je vlasnik novajlije u Seriji A.

Nije želio da govori više o narednim planovima.

"Snovi? Ja sam predsjednik koji je najviše osvojio, moji snovi već su se ostvarili", zaključio je 85-godišnji biznismen.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC