• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi napadač Sarajeva sve podredio uspjesima tima: I na gol ću ako treba...

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Krilni fudbaler dogovorio je danas saradnju sa "bordo" timom na dvije godine, uz mogućnost produžetka na još jednu ukoliko se kockice poklope.

 Ivan Ikić o prelasku u Sarajevo Izvor: Promo/FK Sarajevo

Dolaskom Feđe Dudića na mjesto šefa stručnog štaba, krenula je nova era u Sarajevu.

Tim sa "Koševa" razočarao je prošle sezone i nakon dugo godina ostao bez Evrope, pa su u "bordo" timu željeli da promijene mnoge stvari.

Možda će vas zanimati

Osim trenera, biće tu mnogo promjena i u igračkom kadru. Klub su napustila trojica igrača:Dražen Bagarić, Darko Bodul i Boris Cmiljanić, saradnja je produžena sa mladim Muhamedom Trakom, dok je danas angažovano i prvo zvanično pojačanje.

Redove sarajevskog premijerligaša pojačao je doskorašnji napadač Širokog BrijegaIvan Ikić. Nakon isteka ugovora sa klubom sa "Pecare", na "Koševo" je stigao kao slobodan igrač, te je potpisao dvogodišnji ugovor, uz opciju da saradnja bude produžena na još 12 mjeseci ukoliko strane budu zadovoljne.

"Očekivanja su velika. Dolazim u klub sa visokim ambicijama. Vrlo brzo smo se dogovorili i odlučio sam promijeniti sredinu. Želim nove izazove i da se dokazujem iz utakmice u utakmicu", rekao je Ikić na predstavljanju.

Poznato je da mu ofanzivna linija najviše "leži", ali da je sve podredio uspjesima tima govori i njegova izjava na kojoj poziciji će igrati.

"Desno krilo mi je prirodna pozicija, ali volim igrati i lijevo krilo i napadača. Sad ćemo vidjeti šta će šef stručnog štaba tražiti od mene. Ja ću mu biti 100 odsto na raspolaganju, pa makar bio i na golu", kroz smijeh je istakao novi ofanzivac Sarajeva.

Izvor: Promo/FK Sarajevo

Nema sumnje da će Sarajevo imati žestoku konkurenciju u borbi za trofeje naredne sezone. Aktuelni šampion Zrinjski pokazao je dominaciju, Velež je aktuelni osvajač Kupa BiH, dok su mjesto u Evropi izborili još Tuzla siti i Borac. Uz gradskog rivala Željezničar, koji bi takođe trebalo da bude konkurentan, biće teško Sarajlijama da se probiju u vrh tabele, odnosno da ciljaju trofeje.

"Jaka je liga, ali Sarajevo je Sarajevo. Ambicije su velike i da nisu takve ne bih se ni odazvao pozivu. Volim igrati pod pritiskom, tako da je sve riješeno veoma brzo", zaključio je Ikić.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC