• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bio je zidar, a sad je Engleze "stavio u džep": Štoper iz druge lige imao debi iz snova za Italiju!

Autor Dragan Šutvić

Federiko Gati je nekada popravljao krovove, a sada je poslije igara u Seriji B uspio da stigne do reprezentacije Italije - i sve oduševi.

 gati bio zidar pa zaigrao za italiju  Izvor: Profimedia

Postala je već odavno fraza da "fudbal piše romane", ali neke priče koje ovaj sport donosi su zaista divne. Takva je priča novog pojačanja Juventusa Federika Gatija, koji je sve oduševio na debiju za reprezentaciju Italije protiv Engleske u meču Lige nacija (0:0).

On je, žargonski rečeno, "stavio u džep" Harija Kejna i ostale engleske napadače, a sve nakon što je prije samo pet godina radio posao zidara!

Možda će vas zanimati

Ovaj 23-godišnji fudbaler je imao impresivan debi za "azure", ali je njegova priča posebno zanimljiva iz šire perspektive. On je potpisao za Juventus prošlog januara, ali je sezonu završio na pozajmici u Frozinoneu.

Naredne sezone bi mogao da ostane u prvom timu Juventusa, a pomaže što je štoper na stadionu Vulverhemptona bio sjajan uspijevši da sačuva poznate zvijezde iz reprezentacije Engleske.

Gati je tokom karijere igrao u svakom rangu italijanskog fudbala. Prvi put je u Seriji B igrao prošle sezone (2021/22), ali mu to nije smetalo da već ovog ljeta stigne do nacionalnog tima. Juventus ga je otkupio od Frozinonea za oko 9.000.000 evra.

Mladi Italijan je uspio da ne dozvoli Kejnu, Tamiju Abrajamu i Rahimu Sterlingu da se "razmašu" u reprizi finala Evropskog prvenstva. Zanimljivo, nekada je bio zidar, bavio se i proizvodnjom stakala i popravljao je krovove. Imao je i periode kada je radio na pijaci i po devet do deset sati dnevno.

"Imao sam osjećaj da ću igrati, pa nisam mnogo spavao prethodnih dana! Nadam se da će biti još mnogo ovakvih utakmica za mene", počeo je Gati posle meča za "RAI Sport".

"Igrao sam ove sezone u Seriji B, tako da biti ovdje sa igračima koji igraju u Ligi šampiona, to je donijelo nervozu. Ali izborio sam se sa tim i igrao sam kako igram i u nižim ligama. Ne gledam igrače u lica, samo igram svoju igru", rekao je Gati.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC