• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Glavni problem, osim teškog protivnika, biće vrućine" – trener B36 Toršavna o duelu s Borcem!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

"Ne znamo mnogo o Borcu, ali znamo da je prošle godine bio šampion, da su treći i da su promijenili trenera", rekao je u razgovoru za MONDO trener B36 Toršavna, prvog protivnika Borca u narednoj sezoni.

 Trener B36 Toršavn o Borcu - Osim teškog protivnika čekaju nas i vrućine Izvor: MONDO/Bjarni Enghamar

Nova sezona za banjalučki Borac počinje 7. jula, kada će u Modriči dočekati B36 Toršavn u prvom kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

Mogao je Borac mnogo lošije da prođe, ali ga je malo i pogledala sreća, pa će umjesto potencijalnih duela sa ljubljanskom Olimpijom ili podgoričkom Budućnosti novi trener crveno-plavih Nenad Lalatović svoj debi imati protiv ekipe Farskih Ostrva.

Možda će vas zanimati

 U izjavi za MONDO Lalatović je rekao da je njegova ekipa favorit, to je potvrdio i napadač ekipe sa Farskih Ostrva Uroš Stojanov rekavši da su se nadali lakšem protivniku, a svoje impresije o žrijebu za MONDO podijelio je i trener B36 Toršavna, Dan Brimsvik.

"Borac je jedan od najjačih timova koje smo mogli dobiti. To pokazuje i koeficijent, oni su zamalo bili povlašteni. Ako pogledamo koga smo mogli da dobijemo, mogli smo da dobijemo lakše protivnike od Borca", počeo je Brimsvik razgovor za MONDO i dodao:

"Ne znamo mnogo o našem protivniku, ali znamo da je Borac prošle godine bio šampion i da su sezonu završili n atrećem mjestu. Očekujemo tešku utakmicu, ali i mnogo promjena u timu. Znamo da su promijenili trenera. Trenutno je teško govoriti o našim očekivanjima i ekipi Borca".

Za razliku od Borca koji ove sezone ide u potpunu rekonstrukciju ekipe, njihov protivnik u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu neće doživjeti takve radikalne promjene, pa je tu i okosnica ekipe koja je prije dvije godine imala prilično uspješan evropski nastup i nakon eliminacije St Džozefsa, estonske Levadije i velškog Nju Seintsa poklekla tek protiv CSKA Sofije.

"I naš tim se ipak mijenjao od te 2020. godine, ali imamo dosta igrača koji imaju iskustva u evropskim takmičenjima i da kažemo duelima protiv ekipa koji su na ppairu jače od nas. Ali vjerujemo da možemo da odgovorimo izazovu i ostvarimo dobar rezultat kao što je na primjer bio duel sa ekipom iz Crne Gore (0:0 i pobjeda 2:0, op.a.) prošle sezone", rekao je Brimsvik.

Borac i njegovog protivnika dijeli više od 3.000 kilometara, ali i neke očigledne razlike, koje je naveo Brimsvik.

"Da, tu je to važno pitanje terena. Mi ovdje igramo na vještačkom terenu i uvijek je izazov igrati na prirodnoj travi, ali u suštini igrači se raduju tome. Oni vole da igraju na prirodnoj travi, a ovdje na Farskim Ostrvima nemaju priliku, tako da će morati da se prilagode. Tu je i igranje na dosta većem stadionu nego što ovdje igraju".

Na kraju razgovora za MONDO Brimsvik je navo glavne probleme sa kojima će se suočiti njegova ekipa, prije svega, u prvom meču koji će biti odigran u BIH.

"Glavna prepreka za nas, osim teškog protivnika, biće vrućine. Tamo će vjerovatno biti mnogo toplije nego što su igrači navikli, ovdje igramo na 10-15 stepeni. To je nešto na šta ćemo se takođe morati da prilagodimo", zaključio je trener B36 Toršavna.

Nakon današnjeg žrijeba prvog kola, u srijedu će biti obavljen i žrijeb drugog kola kvalifikacija za Konferensijsku ligu, na kojem ćemo saznati i potencijalne protivnike u drugom kolu, ukoliko Borac uspješno preskoči prvu prepreku.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC