• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klop doveo igrača od 100 miliona evra, a pričao da nikad neće: "Dan kada to postane fudbal, ja neću biti ovdje..."

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Liverpul je predstavio Darvina Nunjeza, doskorašnjeg golgetera Benfike.

 Liverpul-doveo-Darvina-Nunjeza-za-100-miliona-evra Izvor: Profimedia/Twitter/screenshot/LFC

Govorio je Jirgen Klop svojevremeno da nikada neće dovoditi fudbalere u transferima vrijednim 100.000.000 evra, ali sada će ga britanski novinari često podsjećati da obećanje nije ispunio.

Liverpul je predstavio svoje glavno ljetnje pojačanje - Darvin Nunjez je stigao iz Benfike i u narednom preiodu će postati najskuplji igrač u istoriji kluba!

Urugvajski napadač je potpisao za Liverpul, nakon što je protekle sezone briljirao u dresu kluba iz Lisabona sa 34 pogotka.

Sa bonusima, ovaj posao je vrijedan 100.000.000 evra, pošto će Benfika odmah dobiti 75.000.000 evra. Kroz bonuse koje bi igrač mogao relativno lako da ispuni, Liverpul će Portugalcima u narednom periodu najvjerovatnije morati da isplati još 25.000.000 evra.

Nunjez, koji je karijeru počeo u Atletiko Penjarolu, a koji je nosio i dres Almerije, postao je tako vlasnik rekordnog transfera Liverpula i čovjek zbog kojeg će novinari Jirgena Klopa podsjećati na njegove riječi.

"Dan kada to postane fudbal, ja više neću biti u ovom poslu, jer ovo je sport u kom se igra zajedno. Drugi klubovi mogu da plate mnogo više i uzmu najbolje igrače. Ja volim da radim stvari drugačije. Ako dovedete igrača za 100.000.000 i on se povrijedi, onda vam sve ode do vraga", rekao je Klop 2016. godine kada je Mančester junajted platio 105.000.000 evra za transfer Pola Pogbe.

Nunjez će u Liverpulu nositi dres sa brojem 27 i biće prvi Urugvajac na "Enfildu" od Luisa Suareza. Inače, Nunjez i dalje nije zvanično najskuplji igrač - za Virdžila van Dajka su "redsi" platili 80 miliona - ali će to biti slučaj čim ispuni klauzule iz ugovora.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC