• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prošlosezonska evropska senzacija sa novim trenerom protiv Zrinjskog: Bugojanac napada "plemiće"!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nekadašnji reprezentativac Hrvatske preuzeo Šerif iz Tiraspolja.

 Stjepan Tomas novi trener Šerifa Izvor: Youtube/screenshot/Podcast Inkubator

Uoči dvomeča sa mostarskim Zrinjskim u kvalifikacijama za Ligu šampiona, Šerif iz Tiraspolja doveo je novog trenera.

Nekadašnji hrvatski reprezentativac Stjepan Tomas (46) novi je šef stručnog štaba šampiona Moldavije, što je potvrdio i u razgovoru za Sportske novosti.

Možda će vas zanimati

Prošlogodišnja evropska senzacija, koja je u kvalifikacijama za Ligu šampiona eliminisala zagrebački Dinamo, a zatim u grupi sa Real Madridom, Interom i Šahtjorom osvojila sedam bodova i bila nadomak plasmana u novakut fazu, tako će se šampionu BiH suprotstaviti sa novim stručnjakom, koji će imati veoma malo vremena za upoznavanje sa ekipom i uigravanje tima.

"Istina je, evo me u Tiraspolju i potpisao sam za Šerif. Moram priznati da sam ponosan zbog toga što je ovakav klub poželio mene dovesti za trenera. Svi znamo što je Šerif napravio u prošloj godini, a i vidjeli smo kako je odigrao protiv Dinama. Prvi utisci su - iskreno - nemoguće dobri. Ovdje je kompleks s tri stadiona i još jednim koji je pod krovom. Za trening imamo 12 terena, vrhunski hotel na dispoziciji, sve što poželimo od teretane i ljekarskih sadržaja, čak i olimpijski bazen. Ne znam da iko u svijetu ima takve uslove za rad", rekao je Tomas za Sportske novosti.

Već nakon žrijeba bilo je jasno da će Mostarci imati veoma težak zadatak da preskoče prvu prepreku na međunarodnoj sceni.

"Olakšavajuća je okolnost što sam pogledao nekoliko utakmica Zrinjskog pa znam kakav fudbal igraju i čemu će težiti. U Mostaru gostujemo već 6. jula, što je jako blizu, ali nisam došao ovdje žaliti se na bilo šta, nego napraviti posao. Naše su ambicije jako velike", poručio je novi trener Šerifa, kluba koji je prošle sezone nakon uspjeha u Ligi šampiona eliminisan u osmini finala Lige Evrope od Brage nakon jedanaesteraca.

Tomas, koji je 1976. godine rođen u Bugojnu, u dosadašnjoj trenerskoj karijeri radio je u Turskoj, gdje je sa klupe samostalno vodio Antalijaspor, Rizespor i Gectepe, dok je prethodno bio pomoćni trener u nekoliko turskih klubova.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC