• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da sam šutnuo kako god drugačije, ušla bi! Srbija je tad zanijemila - "Polufinale Mundijala je bilo na dohvat ruke..."

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Miloš Krasić je bio jedan od najvećih tragičara u porazu Srbije od Australije na Svjetskom prvenstvu 2010, na današnji dan prije 12 godina.

 Promasaj-Milosa-Krasica-Srbija-Australija Izvor: YouTube/screenshot/FIFA

Reprezentacija Srbije će krajem godine učestvovati na Svjetskom prvenstvu u Kataru, gdje će pokušati da prvi put od 1998. godine prođe grupnu fazu i plasira se makar u osminu finala.

A možda i najbolju šansu u posljednjih 20 godina da tako nešto učine, "orlovi" su imali 2010. u Južnoj Africi. Ipak, na današnji dan prije 12 godina, Srbija je izgubila od već eliminisane Australije. Jedan promašaj sa tog meča Miloš Krasić nikad neće zaboraviti.

Bila je to utakmica trećeg kola grupne faze u Nelspruitu. Poraz Srbije od Gane bio je ispravljen nevjerovatnom pobjedom protiv Njemačke. Znajući da će ekipa Joakima Leva savladati Ganu, što su i uradili, pred timom Radomira Antića bilo je samo da ne izgube od Australije.

Ali baš to se dogodilo. Australijanci su u šokantnom meču za sve navijače Srbije uspjeli da slave 2:1, golovima Tima Kejhila i Breta Holmana. U samo četiri minuta su šokirali Vladimira Stojkovića, pa ni gol Marka Pantelića nije bio dovoljan.

No, sve bi bilo drugačije da je Srbija bila smirenija u ključnim trenucima u prvom poluvremenu. Poslije fenomenalne igre i rapsodije koju su pokazivali u prvih 45 minuta, rezultat je nekako ostao 0:0. Jedan od glavnih krivaca za to bio je i Miloš Krasić koji je propustio nevjerovatnu šansu nakon što je već predriblao protivničkog golmana.

Godinama kasnije, u razgovoru za MONDO, Krasić se prisjetio tog detalja.

"Poslije Nemačke je bio trenutak kada sam osjetio da je cijela zemlja uz svoj fudbalski tim. Antić je izvukao iz svakog igrača one najbolje osobine, napravio sjajnu atmosferu i imali smo sve preduslove da napravimo bum u Južnoj Africi", počeo je Krasić sjećanjem na Njemačku, ali je onda Australija to prekinula.

"Dugo je vladao muk u svlačionici poslije poraza od Australije, mislim da do polaska na aerodrom niko ni riječ nije izustio. Svi smo polazili od sebe i vrtjeli u glavi gdje smo pogriješili. Nije mi ni dan danas jasno šta se dogodilo u Nelspruitu. Prvo poluvrijeme fantazija. Pas, igra, akcije, šanse... Onda nam ne sudi penal u posljednjem minutu, od juna ove godine svaka ta ruka biće sankcionisana kaznenim udarcem. Skoro godinu dana poslije Mundijala sanjao sam tu šansu koju sam imao kod 0:0. Da sam je bilo kako drugačije zahvatio, ušla bi kao od šale. Užas. Pakovanje kofera, napuštanje hotela, povratak u Srbiju... A svima jasno da je polufinale na dohvat ruke. Noćna mora", rekao je Miloš Krasić kolumnisti MONDA Nebojši Petroviću.

Srbija - Australija 1:2 (2010)
Izvor: YouTube/abidlimboro

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC