• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija je prije osam godina postala prvak svijeta! Koga će Piksi povesti u Katar - Osmorica su blizu, dvojica se nadaju!

Autor Haris Krhalić

Prije osam godina je Srbja postala prvak svijeta na Novom Zelandu. Ko od tih momaka može u Katar?

 Koga će Piksi povesti u Katar od orlića koji su osvojili Svjetsko prvenstvo Izvor: MN PRESS

Srbija je šampion svijeta! Na današnji dan 2015. godine je naša mlada reprezentacija (igrači do 20 godina) pokorila planetu na Novom Zelandu. Ekipa predvođena Veljkom Paunovićem napravila je ogroman uspjeh.

Sada, osam godina kasnije, seniorsku reprezentaciju čeka Mundijal u Kataru i tamo bi mogli da se nađu mnogi igrači iz te generacije. Najveće šanse imaju njih osmorica, simbolično poslije osam godina, dok se dvojica nadaju pozivu.

Koga od njih bi Dragan Stojković mogao da pozove i da povede na Svjetsko prvenstvo? Ovako bi izgledala ta lista.

SERGEJ MILINKOVIĆ-SAVIĆ

Izvor: MN PRESS

Siguran učesnik Mundijala je Sergej Milinković-Savić. Fudbaler Lacija, koji možda i promeni dres do tada, je "zacementiran" na Piksijevom spisku. Samo bi čudo moglo to da spreči.

Sergej je ujedno i jedna od najvećih zvijezda predstojećeg prelaznog roka i sa njim u timu Srbija dobija novu dimenziju igre. Svjesni su dobro toga u štabu "orlova". Uostalom, na tom šampionatu na Novom Zelandu je proglašen za trećeg najboljeg igrača turnira iza Adame Traorea (Mali) i Danila (Brazil). Ni jedan ni drugi se nisu proslavili u svojim karijerama od tada, za razliku od Srbina.

PREDRAG RAJKOVIĆ

Predrag Rajković
Izvor: MN Press / Aflo

Još jedan igrač koji će gotovo sigurno biti na Piksijevom spisku je Predrag Rajković. Golman Remsa uživa veliko povjerenje selektora i jasno je da će se boriti za mjesto prvog golmana.

Podsjetimo, Rajković je proglašen za najboljeg golmana tog Svjetskog prvenstva iz 2015. godine. Svojim bravurama na golu je imao velike zasluge za taj trofej.

MARKO GRUJIĆ

Izvor: MN PRESS

Marko Grujić je još jedan od igrača koji će biti na Stojkovićevom spisku. Nekoliko mjeseci poslije tog Mundijala na Novom Zelandu je Marko napravio transfer karijere i prešao je iz Crvene zvezde u Liverpul. Nije na "Enfildu" dobio pravu šansu, išao je na pozajmice, pa je sada u Portu sa kojim je proslavio i titulu.

Grujić je pokazao da je u dobroj formi u redovima portugalskog kluba i ukoliko tako nastavi velika je vjerovatnoća da će biti nagrađen pozivom u Katar.

ANDRIJA ŽIVKOVIĆ

Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Andrija Živković je nedavno postigao i prvi gol u dresu Srbije, pogodio je mrežu u remiju protiv Slovenije u Ligi nacija. Jedan je od najvažnijih igrača grčkog PAOK-a i s obzirom na dobru formu i potencijal koji posjeduje mogao bi da bude jedan od Piksijevih "džokera".

On je na Novom Zelandu bio jedan od najboljih igrača u timu Veljka Paunovića. Godinu dana poslije tog turira je otišao u Benfiku iz Partizana, ali se tamo nije snašao. Sada bi mogao da dobije priliku za novo dokazivanje

NEMANJA MAKSIMOVIĆ

Nemanja Maksimović
Izvor: Profimedia

Titulu svjetskog šampiona Srbiji doneo je Nemanja Maksimović. On je u 118. minutu zatresao mrežu Brazilaca i i spriječio odlazak u penal seriju. Bio je jedan od tihih lidera tog tima.

Sada se od njega očekuje da bude dio Piksijevog tima. Igrao je na dvije prethodne utakmice u Ligi nacija, odigrao je i sedam mečeva u kvalifikacijama za Katar i gotovo sigurno će putovati sa "orlovima" na Mundijal.

MILOŠ VELJKOVIĆ

Miloš Veljković
Izvor: MN PRESS

Jedan od stubova odbrane "orlića" te 2015. godine bio je Miloš Veljković. Sada bi to mogao da ponovi i u seniorskom timu samo skoro deceniju kasnije.

Srbija je deficitarna na defanzivnim pozicijama, tako da se očkuje da će Veljković biti na spisku pozvanih za Mundijal u Kataru.

MIJAT GAĆINOVIĆ

Izvor: MN PRESS

Jedan od važnih šrafova u Paunovićevom timu bio je Mijat Gaćinović, kao "desetka" mlade reprezentacije imao je ogroman uticaj na igru i rezultat tima. Uostalom, to je bio i jedan od razloga što je prešao u Ajntraht iz Vojvodine.

Posljednji meč u dresu Srbije odigrao je 18. novembra 2020. godine protiv Rusije, ali je od tada imao dosta problema sa minutažom u klubovima i sa povredama, zbog toga je i odlučio da pređe u Panatinaikos. Možda i on bude jedan od Piksijević "kečeva iz rukava" u Kataru.

VANJA MILINKOVIĆ-SAVIĆ

Izvor: MN PRESS

Gotovo je izvjesno da će Vanja Milinković-Savić pored Predraga Rajkovića i Marka Dmitrovića biti u konkurenciji za gol Srbije u Kataru.

Vanja je na Novom Zelandu uglavnom bio rezerva odlično raspoloženom Predragu, a sada će se ponovo boriti za mjesto među stativama. Sjajne partije u dresu Torina u Seriji A donele su mu pažnju selektora, ali i drugih klubova koji žele da ga angažuju.

MILAN GAJIĆ I SRĐAN BABIĆ

Izvor: MN PRESS

Pored navedenih osam igrača, još dvojica se nadaju mestu u timu. U pitanju su Milan Gajić i Srđan Babić, momci koji su bili važan dio tima na Novom Zelandu.

Gajić je nedavno napustio Crvenu zvezdu i prešao u CSKA kako bi dobio dodatnu minutažu pred Katar, dok Babić igra veoma dobro u španskoj Almeriji, našao se i u idealnom timu sezone.

Biće selektor Dragan Stojković na slatkim mukama prilikom izbora igrača za Katar. Šta vi kažete, ko će se od navedenih fudbalera naći na Mundijalu?

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC