• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radnik s potpuno izmijenjenim timom počeo pripreme: Treneru Đuriću na raspolaganju samo dvojica igrača iz prošle sezone!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Poslije deset godina, fudbaleri Radnika vraćaju se u m:tel Prvu ligu Republike Srpske.

 FK Radnik iz Bijeljine počeo pripreme za sezonu 2022/23 u Prvoj ligi RS Izvor: MONDO/Igor Stanišić

Nakon ispadanja iz premijerligaškog društva, fudbaleri Radnika iz Bijeljine nakon pune decenije ponovo će zaigrati u m:tel Prvoj ligi Republike Srpske.

Šef stručnog štaba Velibor Đurić, zajedno sa upravom Bijeljinaca, imaće težak zadatak da sklopi potpuno novi tim, s obzirom da su iz prošle sezone ostala samo dvojica fudbalera, Aleksandar Vasić i Dragan Došlo. Među 22 fudbalera koji su se pojavili na pripremama uglavnom su igrači iz omladinskog pogona, a tu je i nekoliko igrača koji su trenutno na probi u Radniku.

Možda će vas zanimati

"Nije lako formirati tim, ali mi se trudimo da oformimo igrački kadar shodno svojim mogućnostima. U narednom periodu očekuje nas veliki posao, ali vjerujem da će to ova Uprava uspjeti realizovati kako bismo u prvenstvo ušli potpuno spremno. Ne možemo ništa uraditi preko noći, imamo skroman budžet, za kvalitetnije igrače treba dosta novca. U kontaktu smo sa još nekim fudbalerima, sa nekoliko se vode intenzivni razgovori, ali ja se nadam da ćemo do početka šampionata kompletirati tim", rekao je Đurić za "Sport Bijeljina".

Kompletne pripreme biće obavljene u Bijeljini.

"Do kraja ove sedmice radićemo jednom dnevno, a već od ponedjelјka krećemo sa treninzima koji podrazumijevaju jači intenzitet. Tokom pripremnog ciklusa odigraćemo tri prijatelјske utakmice, a prva je već naredne srijede u Šamcu protiv Borca. Sedam dana kasnije ovde u Bijelјini ugostićemo Sim Bau, da bismo generalnu probu pred prvenstvo odigrali sa Podrinjem", istakao je Đurić.

Došlo će tako biti među najiskusnijim prvotimcima naredne sezone. Pozvao je sve navijače "plavih" da podrže novi tim Radnika, koji će nastojati da u novom šampionatu bude u vrhu tabele.

"Zvanično smo počeli pripreme za sezonu u prvoj ligi Republike Srpske. Ostaje žal što smo ispali iz Premijer lige, ali sada je uzaludno pričati o tome. Sigurno je da ćemo uraditi kvalitetne pripreme i biti konkurenti za sami vrh tabele. Pozvao bih sve one lјude kojima je Radnika u srcu i koji vole Radnik da podrže ovu mladu ekipu i da budu tu uz nas jer ćemo tako prebroditi sve nedaće koje su nas zadesile", poručio je Došlo.

Jučerašnjim žrijebom odlučeno je da će Radnik u prvom kolu 6. avgusta gostovati novajliji u ligi, Famosu iz Istočne Ilidže.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC