• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igraču htio da sječe prste, a porodicu mu vezao: Kraj slučaja koji je potresao Britaniju - ide u zatvor na 30 godina!

Autor Dragan Šutvić

Sud je donio odluku o provali u kuću Ešlija Kola, nekadašnjeg reprezentativnog beka i višegodišnjeg člana Premijer lige.

 presuda poslije pljačke kuće ešlija kola  Izvor: Profimedia

Nekadašnji reprezentativac Engleske Ešli Kol proživio je pravu dramu kada su pljačkaši pokušali da opljačkaju kuću u kojoj živi sa porodicom. U trenutku provale u domu su se nalazili nekadašnji fudbaler Arsenala i Čelsija, njegova devojka Šeron i dvoje djece bivšeg igrača.

Nekoliko mjeseci nakon što je Kol svjedočio na sudu o svemu što je preživio te noći, donijeta je presuda. Vlasti su uhapsile čak šest osoba, a na osnovu DNK uzoraka uhvatile samo Kurtisa Dilksa kojem je određena kazna od čak 30 godina zatvora!

Možda će vas zanimati

Nemilosrdni Kurtis Dilks bio je vođa bande koja je provalila u kuću nekadašnjeg fudbalera, a u jednom trenutku su željeli i da odsjeku prste Ešliju Kolu. Sam fudbaler je strahovao za život i nije vjerovao da će preživjeti noć u kojoj se desila provala, zbog čega je sudija procijenio da je upad u kuću Ešliju i njegovoj porodici nanio psihološke probleme koji se ne mogu tačno procijeniti.

"Teror koji sam doživio i strah u očima moje djece nikada neće nestati. To su slike koje će zauvijek ostati u meni i mogu se poajviti bilo kada. Uložio sam mnogo u bezbjednost svog doma, ali i dalje ne smijem da odem da bacim smeće bez psa čuvara", pročitano je kao Ešlijeva izjava na suđenju.

Pored Kurtisa Dilksa, za provalu u porodičnu kuću nekadašnjeg fudbalera osuđeno je još pet osoba, koje su zajedno pljačkale u periodu od oktobra 2018. do januara 2020. godine. Takođe, oni su prilikom provale u kuću poznatog igrača, koji je trenutno trener u prvom timu Evertona, imali ideju da glavi porodice nanesu teške tjelesne povrede, ali je Ešli Kol to spriječio jer su djeca stalno bila uz njega.

"U tom trenutku sam pomislio da ću umrijeti. Moja djeca su bila u kući, nisam imao nikoga da im pomogne. Rekao sam Šeron da ih uzme i pozove policiju. Ja sam sa balkona pokušao da dozovem pomoć, najglasnije što sam mogao. Pomislio sam da će biti bijesni ukoliko sakrijem djecu, a da su manje šanse da me ubiju ukoliko i oni budu tu. Bio sam na koljenima, čekao smrt, nisam znao da li ću ikada više vidjeti djecu... Pokušavao sam da budem hrabar i ne pokažem im da se plašim za naše živote", ispričao je svojevremeno Kol.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC