• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Junak Sloge Meridian Aleksandar Milaković: Ne zanosimo se osvojenim bodom protiv Borca

Autor mondo.ba

Dobojlije su imale dva gola zaostatka na poluvremenu, ali su furioznom igrom u nastavku uspjele doći do remija i prvog, istorijskog boda u m:tel Premijer ligi BiH.

 Aleksandar Milaković zadovoljan bodom protiv Borca Izvor: Promo/FK Borac/Nikola Kulaga

Košmarno je za Slogu Meridian počeo debitantski meč u m:tel Premijer ligi BiH.

Vrlo brzo Dobojlije su u duelu sa Borcem dva puta kapitulirale i poslije prvog poluvremena izgledalo je da će bodovi završiti u Banjaluci. Ipak, sjajne izmjene koje je napravio trener Zoran Ćurguz, te srčana igra "crveno-bijelih" u nastavku, donijele su toliko željeni bod.

Možda će vas zanimati

Uglješa Stevanović uspio je da "prepolovi" zaostatak za Banjalučanima, da bi veliki bod donio kapiten Aleksandar Milaković.

"Prvim, istorijskim, bodom u Premijer ligi protiv Borca i to sa ovakvim scenariom, moramo biti i te kako zadovoljni. U prvom poluvremenu smo djelovali smušeno, bez povezanosti u igri. Vidno je da je bila pristuna trema i strah, ali mislim da je to donekle i razumljivo jer većina naših igrača prvi put igra premijerligašku utakmicu", rekao je Milaković u razgovoru za "Sport1" .

Za razliku od prvih 45 minuta, kada skoro da ništa nije štimalo, u nastavku je sve došlo na svoje mjesto.

"Nakon prvog poluvremena i prikazane igre malo ko nam je davao šansu za pozitivan rezultat na kraju utakmice, ali smo vjerovali. Šef je napravio par izmjena, sabrali smo se, pomjerili linije tima više, igrali agresivnije i sa puno više samopouzdanja. To je moralo donijeti poboljšanje u našoj igri. Nakon jedne odlične akcije postižemo prvi, a nakon tri minute i drugi gol", dodao je strijelac za konačnih 2:2.

Većina ekipa nakon pripremnog ciklusa se "traži", nije lako sa prijateljskih prebaciti se na mečeve za bodove, što je bilo evidentno i u igri Sloge Meridian na startu susreta.

"Ova utakmica je slična svim prijateljskim u kojima smo igrali. Na momente igramo loše, a onda na momente djelujemo veoma dobro. Imamo te uspone i padove u igri koje ne smijemo dopuštati. To pripisujem neuigranosti ekipe, uzevši u obzir da nam je došlo više od deset novih igrača i jednostavno je potrebno vrijeme za takve stvari", smatra predvodnik fudbalera sa dobojskih "Luka", koji su zbog renoviranja svog stadiona primorani da domaće mečeve igraju u Modriči.

Izvor: Promo/FK Borac/Nikola Kulaga

Imala je Sloga Meridian veliku podršku na stadionu "Dr Milan Jelić", gdje je Milaković i napravio prve korake u karijeri. Dugo je nosi dres Modričana, a sada sa kapitenskom trakom na ruci predvodi Dobojlije.

"Samo bih još pohvalio naše 'Vojvode' i svu ostalu publiku za pravi fudbalski ambijent koji su napravili u mojoj Modriči. Bilo je tu ljudi ne samo iz Doboja, nego i iz okolnih gradova i ja ih pozivam da u subotu dođu u istom ili još većem broju", pozvao je Milaković navijače da podrže njegov tim i u narednom kolu, kada će Sloga Meridian ponovo biti domaćin u Modriči, ovaj put trebinjskom Leotaru.

"Ne zanosimo se ovim bodom. Bod jeste velika stvar, ali ga moramo potvrditi u subotu protiv Leotara gdje sigurno neće biti lako. Leotar sigurno nije slučajno uzeo bod na 'Grbavici' i sa dosta opreza ulazimo u ovaj susret", zaključio je Milaković.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC