• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borjan završava karijeru u Zvezdi: Kapiten produžio ugovor, poznato do kada će braniti!

Autor Haris Krhalić

Iskusni čuvar mreže dogovorio je produžetak saradnje sa Crvenom zvezdom, za koju će braniti do kraja karijere.

 Milan Borjan produžio ugovor sa Zvezdom Izvor: MN PRESS

Sve je gotovo - Milan Borjan zna u kojem će klubu završiti igračku karijeru. Iskusni čuvar mreže stavio je paraf na novi ugovor sa crveno-bijelima i u Zvezdi će ostati sve do ljeta 2026. godine.

Golman aktuelnog šampiona Srbije i reprezentativni čuvar mreže Kanade tada će imati punih 38 godina, pa je sasvim jasno da će mu biti ispunjena želja koju je nekoliko puta pomenuo. Borjan će u dresu Crvene zvezde završiti golmansku karijeru.

Čuvar mreže srpskog šampiona tako će produžiti svoj mandat u Zvezdi na impresivnih devet godina, pošto je u klub sa stadiona Rajko Mitić stigao u ljeto 2017. godine. Od tada je bio važan dio svih velikih evropskih uspjeha Zvezde koji se dešavaju prethodnih sezona, a često su baš njegove odbrane pravile krucijalnu razliku u velikim mečevima.

Sjajne partije među stativama donijele su mu kapitensku traku u Zvezdi, ali i poštovanje navijača kojima je jedan od omiljenih fudbalera crveno-bijelih. Do sada je branio za Zvezdu 231 put, a 113 puta je sačuvao svoju mrežu. U posljednjem kolu prethodnog prvenstva postigao je i jedini gol u dosadašnjoj karijeri, kada je sa bijele tačke savladao čuvara mreže Voždovca.

Prije dolaska u Crvenu zvezdu Borjan je imao zanimljivu karijeru u kojoj su se smjenjivali srpski i inostrani klubovi. Počeo je u Dinari iz rodnog Knina, nastavio u Radničkom sa Novog Beograda, branio u Kanadi tokom dana u mlađim kategorijama, a zatim se preselio u Južnu Ameriku. Bio je na probi u čuvenoj Boki, branio za urugvajski Nasional, zatim za Kilmes u Argentini...

Uslijedio je povratak u Srbiju gdje je bio na golu Rada, a zatim su se nizali Sivaspor, Vaslui, Ludogorec, Radnički Niš, ponovo bugarski šampion, pa Korona Kjelce u kojoj je bio na pozajmici. Od 2017. godine je u Zvezdi, gdje bilježi najbolje partije u karijeri.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC