• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne mogu da kažem da smo bolji od Tuzle sitija! Trener AZ Alkmara smatra da ništa nije riješeno

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Paskal Jansen, trener holandskog AZ Alkmara, s respektom je najavio revanš protiv Tuzle sitija svjestan da njegov tim još nije prošao u narednu rundu kvalifikacija Konferencijske lige.

 Paskal Jansen pred revanš meč Tuzla siti - AZ Alkmar Izvor: EPA/Bo Amstrup

Na stadionu "Grbavica" u četvrtak od 20.45 časova, Holanđani će gostovati Tuzli sitiju i pokušati da sačuvaju minimalnu prednost koju su stekli prošle sedmice u Holandiji.

Šef struke AZ Alkmara smatra da ništa nije gotovo i da ne može reći da je njegov tim "bolji" od izabranika Dragana Jovića, koji je u najavi revanš utakmice istakao da Tuzla siti vjeruje u prolazak u dalje takmičenje.

"Iako imamo prednost od jednog gola, ne mogu reći ko je bolji. Tek je jedna utakmica odigrana, sutra je drugo poluvrijeme i nakon revanša mogu odgovoriti na to pitanje", rekao je Jansen.

Inače, prije početka održavanja zvaničnog treninga, stručni štab holandskog kluba zatražio je od organizatora utakmice da se zalije teren "Grbavice" kako bi ekipa imala što bolje uslove za rad.

Napadač gostiju iz Holandije Vengelis Pavlidis je dodao da je cilj AZ Alkmara efikasnija igra u u napadu.

"Želimo biti efikasniji u odnosu na prvu utakmicu i pokušati da iskoristimo svoje šanse. Ne mogu vam reći plan igre i šta ćemo promijeniti u odnosu na prethodnu utakmicu", istakao je Pavlidis i dodao da ne vjeruje da će pitanje prolaska biti riješeno penalima, ali je priznao da je i to moguće, prenio je portal "Sport1".

Revanš meč drugog kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu igra se u četvrtak (20.45) a pravdu na "Grbavici" će dijeliti jermenski sudija Ašot Galtakčijan.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC