• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac i Zvezda otvaraju tradicionalni turnir! Jasna poruka iz Foče - "Samo na ovakvim smotrama djeca mogu da napreduju!"

Autor Dragan Šutvić

U Foči će u narednim danima biti održan tradicionalni turnir "Fotball friends".

 16. turnir football friends u foči  Izvor: Srna

Utakmicom kadetskih ekipa Crvene zvezde i Borca, u Foči će danas početi 16. Turnir "Footbal friends", na kojem učestvuje osam klubova iz pet zemalja bivše Jugoslavije.

U preostalim utakmicama četvrtfinala danas se sastaju Sutjeska Foča - Željezničar, Rijeka - Vojvodina" Akademija Pandev – Sutjeska Nikšić.

Možda će vas zanimati

Zdravko Rauković, trener kadeta Crvene zvezde, rekao je da im je velika čast što su 16. put u Foči.

"Ovaj turnir treba da bude putokaz svim klubovima u bivšoj Jugoslaviji, da se što više ovakvih turnira organizuje, jer samo tako i djeca mogu da napreduju i mi kao treneri možemo da se razvijamo više i da fudbal, kao što je uvijek i cilj, pobijedi", rekao je Rauković.

Trener Borčevih mladih nada Zoran Dragišić istakao je da su privilegovani pozivom da se nađu zajedno sa eminentnim klubovima bivše Jugoslavije uz obećanje fočanskoj publici da će narednih dana uživati u lijepoj igri.

Sa tri osvojene titule, Rijeka je najuspješniji klub ovog turnira.

Trener ove generacije fudbalskih nada Rijeke Vanja Iveš poželio je da, kao i svake godine, sve protekne u duhu naziva ovog turnira, dok je trener Željezničara Sanjin Mešić rekao da su u ovom klubu presrećni što su dobili priliku da se njihovi dječaci upoznaju i druže sa vršnjacima iz zemalja regiona.

Načelnik opštine Foča i predsjednik Organizacionog odbora Milan Vukadinović poželio je dobrodošlicu učesnicima, da i ove godine sa turnira pošalju poruku prijateljstva.

"Virus korona predstavljao je problem dvije godine i nismo uspjeli da organizujemo ovaj turnir, koji je regionalno čuven i koji promoviše sport, dobro druženje i prijateljstvo. Opština će i ove godine ponuditi kvalitetne sadržaje, da se svi osjećaju ugodno i da sve protekne u sportskom duhu", rekao je Vukadinović.

Predsjednik Asocijacije "Football frends" i idejni tvorac turnira Zoran Avramović rekao je da su nakon dvije teške godine pobijedili nada i optimizam i da "čarolija lopte" nastavlja da donosi radost.

"Fudbal je prijateljstvo u kojem lopta putuje od jednog do drugog i donosi im radost. Ovaj turnir donosi radost tolike godine, a da li će pobijediti Akademija Pandev, Zvezda, Sutjeska, Željo, Vojvodina ili neko drugi to je manje važno. Najavažije je da turnir protekne kao i svake godine, u znaku srdačnosti ljudi iz Foče, koji ovo organizuju na velikom nivo", rekao je Avramović.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC