• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da sam ja čuvao Bukarija, obarao bih ga rukama! Stanković u čudu zbog Zvezdinog "geparda" - Jesam li igrao sa bržim? Uh!

Autor Haris Krhalić

Fudbaleri Crvene zvezde pregazili su na svom terenu Pjunik, a Dejan Stanković je zbog toga bio odlično raspoložen na konferenciji.

 Dejan Stanković nakon pobjede nad Pjunikom Izvor: YouTube/Zvezda TV/Printscreen

Fudbaleri Crvene zvezde napravili su ogroman korak ka Ligi šampiona, ubjedljivom pobedom protiv Pjunika (5:0) praktično su već u Beogradu završili ovaj dvomeč. Nakon prvog evropskog meča u sezoni, Dejan Stanković mora da bude zadovoljan prikazanom partijom svojih fudbalera.

Ipak, postoje detalji u koje nije želio da ulazi, a koji bi u narednim evropskim mečevima Crvene zvezde mogli da budu i bolji!

Na samom početku konferencije, Stanković je otkrio da nije spavao pred ovaj susret, što mu se inače jako rijetko dešava!

"Jedno mnogo lijepo veče, osjećala se u vazduhu pozitivna energija, tenzija zbog koje nisam spavao veče pred utakmice. Crveno-bijelo slovo, ostao sam prilično šokiran kada sam vidio gotovo pun stadion. Drago mi je što su imali šta da vide. Uvijek može bolje, može i gore, analiza drugi put. nemam ja šta da zamjerim. I oni su bili pod emocijom, pod pritiskom. Koliko god ti favorit daje ulogu favorita, mora da se oznojiš za pobjedu. Uz ovakav ambijent je mnogo lakše. Treba nam strpljenje, koliki god da smo favoriti. Krenuli smo dobro, dali gol, euforija, pa gašenje. bilo nam je potrebno 15 minuta da dođemo sebi, mogu da ih razumijem. Stvarno sam zadovoljan. Ipak u 3. kolu kvalifikacija dobiti nekoga 5:0 nije lako", rekao je Dejan Stanković.

Crvena zvezda je brzinom dobila novu dimenziju, pa rezultati i igra iz prethodnih godina mogu da budu samo bolji...

"Uspijevali smo da napravimo rezultat i prošle godine. Moderan fudbal zahtjeva brzinu, bez toga ne može da se igra napred. Pojačanja koja su doveli direktori su pogoci. Našli smo ravnotežu, sad protivnik ne može da nam zatvori lijevu stranu jer imamo i desnu. Teško je bez brzine igrati moderan fudbal."

Upravo u modernom fudbalu moguće je igrati bez klasičnih zadnjih veznih, što je na startu meča Stanković i pokušao.

"Igranje bez klasične šestice ti negdje da i negdje ti oduzme. Imam u rosteru igrača, mogu i da igram sa dvije. Daans smo tako završili utakmicu. Sada kad imamo brzinu, možemo da istrčavamo. Negdje dobijamo kada imamo pleja ispred odbrane. Ja sam prezadovljan kako je odbrana igrala iza lopte. U drugom dijelu smo malo pomjerili ekipu ka našem golu, da mirnije privedemo meč kraju", govorio je trener Zvezde.

Večeras se na Marakani činilo da je Osman Bukari ukrao šou dvojici najbitnijih igrača za Zvezdu - Mirku Ivaniću i Aleksandru Kataiju.

"Oni su i dalje bitni, mnogo bitni za ovaj tim Zvezde. Pomeraju ravnotežu, zatvaranje Pjunika se dosta opteretilo na drugoj strani gdje su Katai i Ivanić", napomenuo je Stanković.

A kada se već priča o pojedincima, o Bukariju mora posebno. Postigao je tri gola i bio asistnet za drugi na meču - učestvovao je u gotovo svakoj opasnoj akciji Zvezde.

"Konkretan i direktan. Uvijek utakmica izbavi nekog pojedinca. Ja bih volio da on stalno bude na ovom nivou. Možda je Klaudio Lopez sa kojim sam igrao bio igrač te brzine. Srećom pa nisam čuvao tako brze igrače. Vjerovatno bih ga uhvatio i oborio na zemlju, bilo kako. Rukama, nogama...", otkrio je nekadašnji fudbaler Zvezde, Lacija i Intera.

Stanković je nakon meča hvalio i mladog Mitrovića, koji je postigao posljednji pogodak na meču. "Ja ne vjerujem da je Mitrović na 50 odsto. On ima mnogo prostora da napreduje. Brzina, direktan, konkretan, radi u dva pravca. Još nisam vidio njegove limite", rekao je trener Zvezde.

O Ligi šampiona se još ne razmišlja u kancelarijama na stadionu Rajko Mitić...

"Još ne razmišljam o Ligi šampiona. ako bude došlo, imaću šta da kažem u vezi toga. Pomalo sam se bavio fudbalom pa mogu da komentarišem i Ligu šampiona. Ako Makabi iz Haife ima relativno riješenu situaciju sa 4:0... Velika je prednost da igramo revanš sa ovim rezultatom. ali mnogo je razloga da i u revanšu budemo pravi. Ko me poznaje, zna da ne idemo na ekskurziju tamo. Idemo da igramo takmičarski meč i da pobijedimo", dodao je Stanković.

Trener Crvene zvezde ispričao je i koliko bi teško bilo spremiti ekipu za novu sezonu da je klub ovog ljeta morao da igra i neku raniju rundu kvalifikacija.

"Da smo ove sezone krenuli od drugog kola, odmah poslije finala kupa bismo igrali utakmice. Sakupili smo dosta bodova prethodnih godina i sigurno je velika prednost kada imaš četiri meča u prvenstvu da zategneš stvari. Ne može uvijek da štima sve. Može sigurno još bolje, ali neću u detalje."

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC