• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Premijer liga vidjela novog kralja! Početak iz snova Erlinga Holanda - Eto zašto košta 150 miliona evra!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Norveški golgeter postigao oba pogotka za Mančester siti u svom prvom nastupu u Premijer ligi. Donio je rutinsku pobjedu na gostovanju Vest Hemu.

 Prva-utakmica-Erlinga-Holanda-za-Mancester-siti-i-dva-gola-protiv-Vest-Hema Izvor: Profimedia

Premijer liga je dočekala novog kralja – Erlinga Holanda (22)! Norveški superstar postigao je dva gola za Mančester siti na gostovanju Vest Hemu i donio lako ostvarenu pobjedu 2:0 u prvom kolu Premijer lige. Prvi put je pogodio poslije penala koji je sam iznudio u 36. minutu, a drugi put u 65, poslije sjajne kontre. Asistirao mu je Kevin De Brujne, kao što će mu sigurno namjestiti mnogo golova ove sezone, kao i narednih. Biće to paklen tandem i to se odmah vidi.

Navijači su se odmah uhvatili za lijepu simboliku da je samo jedan igrač Mančester sitija prije Holanda debitovao sa dva gola. Bio je to Serhio Kun Aguero, najveći napadač u istoriji "građana" i za mnoge najbolji u istoriji Premijer lige. On je dao dva gola u avgustu 2011, a 11 godina kasnije isto je uradio Holand, na oduševljenje menadžera Pepa Gvardiole i ostatka tima, koji ove sezone "juri" treću titulu u nizu, a petu u posljednjih šest godina.

Pred više od 60.000 gledalaca u Londonu, Holand je shvatio koliku će pomoć imati od De Brujnea, ali i od sjajnog kapitena Ilkaja Gundogana, koji ga je pronašao u prvom poluvremenu, u akciji u kojoj je iznudio penal. Norvežanina i sljedeće nedjelje čeka spektakl, jer će ga navijači Mančester sitija prvi put vidjeti na svom Itihad stadionu, u meču protiv Bornmuta.

U prvom ligaškom nastupu za Siti, Holand je pokazao zašto mu je cijena na specijalizovanom sajtu transfermarkt procijenjena na čak 150 miliona evra. Visoki i snažni napadač tek će zabavljati navijače na Ostrvu, kao i širom svijeta.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC