• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠAMARČINA! Tuzla siti maestralnom partijom na "Bilinom polju" nanio Sarajevu prvi poraz - i to kakav! (FOTO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Tim Dragana Jovića očitao pravu fudbalsku lekciju do večeras jedinoj ekipi sa maksimalnim učinkom u m:tel Premijer ligi BiH.

 Tuzla siti savladalo Sarajevo 5:1 Izvor: Promo/FK Tuzla City

Nakon tri sigurna trijumfa - ubjedljiv poraz!

Ekipa Sarajeva doživjela je prvi ovosezonski neuspjeh, a tim Feđe Dudića "isprašen" je sa čak pet lopti u mreži u duelu sa Tuzla sitijem!

SARAJEVO - TUZLA SITI 1:5 (0:2)
/Čataković 90 - Mehidić 9, Mišić 42 pen, Kulibali 46, Đokanović 83 ag, Smajlagić 89/

Možda će vas zanimati

Vezali su fudbaleri u bordo dresovima tri pobjede na startu prvenstva, tek treći put u istoriji, a večeras su u zaostalom meču prve runde m:tel Premijer lige BiH potpuno nadigrani.

Pogađali su Damir Mehidić i Petar Mišić sa "bijele tačke" u prvom dijelu, da bi sjajnu predstavu gostiju upotpunili novajlija Amadu Kulibali, koji je pokazao da će biti ogromno pojačanje za tim Dragana Jovića, te Andrej Đokanović, koji je autogolom "začinio" košmarno veče svog tima. Do kraja je pogodio i Semir Smajlagić, da bi počasnio gol za Sarajevo postigao Hamza Čataković.

Šokantno je počeo meč za navijače Sarajeva, koji su lijepo ispunili tribine "Bilinog polja".

Već u devetom minutu Mehidić je iskoristio smušenost u odbrani "bordo" tima, te ugurao loptu u Dizdarevićevu mrežu. Fudbaler Tuzla sitija pogodak je posvetio preminulom ocu Fadilu.

Tri minuta kasnije moglo je biti 0:2, ali Kulibalijev šut uspio je da izblokira Musa i tako spriječi napadača iz Malija da postigne prvi gol u dresu kluba iz Simin Hana.

Nastavili su gosti sa atacima i nakon vođstva. Imalo je i Sarajevo priliku preko Džafića, ali igra se uglavnom odvijala na polovini koja je pripadala nominalnom domaćinu. Jovićevi izabranici izveli su čak šest kornera u prvih 20-ak minuta meča, prijetio je i Mešinović, pa još jednom Kulibali, tako da je drugi gol praktično visio u vazduhu.

U 41. Tomašević je skrivio jedanaesterac nakon duela sa Kulibalijem, a Mišić je bio neumoljiv sa 11 metara i poduplao prednost gostiju.

Pokušao je trener Sarajeva četvorostrukom izmjenom na pauzi da razdrma svoju ekipu, ušli su Ahmetović, Ikić, Čataković i Kobiljar, ali kako je završeno prvo, tako je počelo drugo poluvrijeme.

Samo petnaestak sekundi bilo je potrebno raspoloženom Kulibaliju da povisi na 3:0, te tako potpuno pokopa nade Sarajlija da u nastavku mogu stići zaostatak, ujedno i postigne prvi gol u dresu bh. kluba.

Indolentni sarajevski do kraja je još dva puta kapitulirao. Nakon ubacivanja Mešinovića, Đokanović je pogodio sopstvenu mrežu u 83. minutu, da bi Smajlagić šest minuta kasnije povisio na nevjerovatnih 0:5.

Sve što su domaći uradili u ovom meču bio je počasni gol Čatakovića. pa su pristalice "bordo" tima prvi put ove sezone teren napustile razočarane.

Podsjetimo, meč prvog kola trebalo je da se odigra sredinom jula, ali je prolongiran zbog obaveza Tuzla sitija u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu. Zbog radova na "Koševu", Sarajevo je ugostilo Tuzlake u Zenici.

SARAJEVO: Dizdarević, Musa, Đokanović, Varešanović, Mulahusejnović, Tomašević, Džafić, Čirjak, Drobarov, Kapić, Suljić. Trener: Feđa Dudić.

TUZLA SITI: Fejzić, Nukić, Kuzmanović, Karjašević, Karić, Mešinović, Čeliković, Mišić, Hrkač, Mehidić, Kulibali. Trener: Dragan Jović.

Standings provided by SofaScore LiveScore

PROČITAJTE I OVO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Деда

А јесу се били дигли...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC