• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinamo Zagreb je Liga šampiona za Hajduk Split! Razbijanje u derbiju na Maksimiru – šampion Hrvatske ima strašnog klinca

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Ubjedljiva pobjeda Dinama u 100. derbiju protiv Hajduka pred plej-of za ulazak u Ligu šampiona. Blistalo novo čudo prvaka Hrvatske - Martin Baturina.

 Dinamo-pobedio-Hajduk-Martin-Baturina-novi-biser-i-desetka Izvor: Profimedia

Dinamo Zagreb razbio je Hajduk 4:1 u subotnjem, 100. derbiju najvećih hrvatskih klubova, a zvijezda utakmice bio je Martin Baturina (19), novi talenat Dinama koji je plesao po terenu, namjestio dva gola i asistirao za jedan.

Dinamo Zagreb – Hajduk Split 4:1 (0:1)
/Baturina 61', Ademi 64', Gojak 84', Oršić 91' – Atanasov 47'/

Baturina je nova "desetka" Dinama, a zanimljivo je da je rođen u Splitu i da je ponikao u Hajduku, a na Maksimir je došao 2017. iz RNK Splita. On je definitivno novi veliki projekat prvaka Hrvatske i izvjesno je da ga čeka velika karijera, a Dinamo veliko obeštećenje za njega. Pobjedu svog tima uljepšao je pogotkom udarcem sa ivice kaznenog prostora u gornji desni ugao gola gostiju.

Sa druge strane, jedino lijepo što će Splićani pamtiti iz ovog meča bio je zaista lijep pogodak defanzivnog veziste iz Sjeverne Makedonije, Janija Atanasova. 

Jani Atanasov Dinamo Hajduk
Izvor: YouTube/FanatrixHR

Poslije pet odigranih utakmica, Dinamo zauzima prvo mjesto na tabeli hrvatskog prvenstva sa četiri pobjede, remijem i sa sedam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Hajduk, koji ima i dva odigrana meča manje. Rijeka je za to vrijeme na skoru od po jedne pobjede, remija i poraza (takođe iz tri utakmice), dok je posrnuli Osijek Nenada Bjelice tek osmi, sa samo četiri osvojena boda iz četiri meča.

Dinamo će nakon tako dobro započete sezone kod kuće imati potpuni mir pred pripremu za plej-of za ulazak u Ligu šampiona protiv norveškog prvaka Bodo Glimta. Prvi meč biće odigran u Skandinaviji u utorak od 21 čas, a revanš na Maksimiru 24. avgusta. Između ta dva meča zakazan je meč Dinama protiv Osijeka.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC