• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Piksijev skener 100 dana pred Mundijal: Srbija je strašna - 4 napadača rešetaju, ali ovih pet problema brine selektora!

Autor Haris Krhalić

Dragan Stojković Piksi je mogao mnogo toga da vidi na startu najvećih fudbalskih liga u Evropi, a pored nestvarnih partija srpskih napadača, tu je i nekoliko zabrinjavajućih stvari.

 Stanje reprezentativaca Srbije Izvor: Profimedia/Mnpress

Još 100 dana! Toliko će Srbija čekati do prvog meča reprezentacije na Svjetskom prvenstvu kada će izabranici Dragana Stojkovića Piksija zaigrati protiv Brazila.

Zbog Mundijala koji će se igrati u Kataru nacionalna prvenstva su počela ranije i zimska pauza će duže trajati, a u tri mjeseca koliko će prvi dio sezone trajati mnogi fudbaleri će se boriti za mjesto u avionu za Svjetsko prvenstvo.

Selektor Dragan Stojković Piksi je već krenuo da obilazi stadione i traži potencijalne nove reprezentativce, a na startu najvećih evropskih liga imao je šta i da vidi. Neke stvari su ga obradovale, neke su zabrinjavajuće, ali krenimo od onih lijepih!

KAKAV NAPAD IMA SRBIJA? STRAŠAN!

Napadači redom rešetaju! Sezona u Engleskoj otvorena je kiksom Liverpula, a glavni "krivac" za to bio je Aleksandar Mitrović. Špic iz Smedereva je jednostavno razbio Virdžila van Dajka u međusobnom duelu i nije mu dao mira postigao je dva pogotka. U drugom kolu nije bio tako dobar, promašio je penal i bio je nervozan, ali je ovo svakako početak sezone koji će obradovati selektora.

Šta reći za Dušana Vlahovića? Nastavio je da rešeta u Italiji, pa mu tako na otvaranju sezone Sasuolo nije mogao ništa korpulentnom napadaču koji je sa dva gola razbio njihovu odbranu.

A Italija za sada djeluje kao pun pogodak i za Luku Jovića. Nakon godine u Real Madridu gdje jedva da je igrao prešao je u Fiorentinu, nadavao se golova u pripremnom periodu, a onda dokazao da ima kvalitet i u Seriji A. Dao je gol na debiju u zvaničnim mečevima protiv Kremonezea.

A svoju šansu vreba i Dejan Joveljić koji je sve bolji u Americi, pa je tako u ovoj sezoni MLS-a na 18 mečeva dao čak 8 golova. To otvara problem Draganu Stojkoviću, ali onaj najbolji mogući. Koga izabrati kada toliko napadača daje golove?

STRAHINJA KONAČNO IGRA, DVA TRANSFERA SU USPJELA!

Izvor: Profimedia/Andre Weening/Orange Pictures)

Neki srpski reprezentativci promenili su sredinu, a to za sada djeluje kao odličan potez. Pričao je i selektor Stojković o minutaži Strahinje Pavlovića koji je u reprezentaciji redovan, a u Monaku nije mogao da se ustali.

Sada je prodat Red Bul Salcburgu i tamo očigledno ozbiljno računaju na njega. Odmah je "upao" u startnu postavu, a nakon toga je dao i gol, tako da bi u 100 dana do Svjetskog prvenstva mogao da upiše preko potrebne nastupe u klupskom fudbalu i da stekne rutinu i uigra se.

Prešao je u Španiju Predrag Rajković i na Majorci već pokazao kako umije da brani, a transfer karijere ostvario je Filip Kostić. Dugogodišnja saga oko njegovog odlaska iz Ajntrahta u neki veći klub okončana je tako što je prešao u Juventus za 16.000.000 evra.

Dočekan je kao veliko pojačanje, a za sada djeluje da će ga Maks Alegri tako i tretirati. Iako je došao samo dan prije meča sa Sasuolom ušao je u igru poslije sat vremena umjesto Huana Kvadrada i upisao solidnih 30 minuta igre za Juve.

Dobra vijest je i da su neki srpski fudbaleri koji su bili na ivici prvih 11 u svojim timovima poput Nemanje Gudelja startovali na startu nove sezone. Defanzivni vezista je bio u prvoj postavi Sevilje, a još bolje vijesti su te što je Filip Đuričić startovao za Sampdoriju. Ofanzivni vezista koji se dugo mučio sa povredom prošle sezone promijenio je sredinu i iz Sasuola otišao u tim iz Đenove, a odigrao je sat vremena fudbala na startu sezone i pokazao da su problemi iza njega. U Italiji je u svom novom klubu startovao i Nemanja Radonjić koji je u meču Torina odigrao svih 90 minuta, ali sa Torinom kreću i glabolje...

5 PROBLEMA: SVAĐA MEĐU BIKOVIMA. POVREDA I TROJICA BEZ MINUTA!

Izvor: Profimeda

U Torinu smo sa jedne strane vidjeli Vlahovića i Kostića u Juventusu, a Radonjića u ekipi Torina, ali među "bikovima" nije bilo Saše Lukića! I to je problem. 

Data mu je kapitenska traka poslije sjajne sezone, ali pošto je nekoliko ozbiljnih i velikih klubova stalo u red za njega zatražio je da ode. On je rekao da je imao obećanje Torina da će ga pustiti, ali na kraju od toga nije bilo ništa i sada je u ćorsokaku. Ne želi da igra, trener je ljut na njega, a Srbija u problemu.

Lukić se ustalio kod Dragana Stojkovića Piksija i odigrao sjajno posljednje mečeve za nacionalni tim i bila bi velika šteta da do puta za Katar bude "zaleđen" u Torinu. Srećom prelazni rok još traje, pa ćemo vidjeti šta će se tu desiti.

Još jedan vezista koji nije u dobroj situaciji je Uroš Račić koji je u drugom planu u Valensiji. Ulazio je on i prošle godine sa klupe u igru, ali sada na uvodnom meču šampionata nije dobio ni minut igre. Ima Račić sada već 24 godine i bilo bi mu korisno da negdje konstantno igra.

Ni minut u igri nije dobio ni Matija Nastasić u Fiorentini i ako poslije samo pet nastupa za "violu" prošle sezone i sada bude u drugom planu mogao bi da ispadne sa spiska za Katar, a za Uroša Spajića je to sada već sigurno.

Nekadašnji štoper Crvene zvezde se teško povrijedio prošle sezone i očigledno je daleko od oporavka. Još uvijek nema klub i teško da će uopšte na teren u 2022. godini.

Brine i status Marka Dmitrovića. Trenutno se za mjesto među stativama Srbije u Kataru realno bore Vanja Milinković-Savić i Predrag Rajković, ali Dmitrović je jedno vrijeme bio prvi golman. Očekivalo se da transferom u Sevilju napravi iskorak, ali Marokanac Bono ga je istisnuo na klupu i rijetko ga viđamo na golu.

Svi pomenuti, kao i cijela Srbija, sada čekaju. Još 100 dana do Mundijala, a za sada, iako ima i nekih problema, stvari djeluju odlično!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC