• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Piksi došao na San Siro zbog "srpskog sina"?

Autor Dragan Šutvić

Dragan Stojković Piksi je ovog vikenda u Italiji pratio srpske reprezentativce, možda i one buduće poput Lazara Samardžića.

 piksi gledao lazara samardžića Izvor: Instagram/draganstojkovicpixy/Screenshot/Profimedia/Friso Gentsch/dpa

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković redovno posjećuje stadione širom Evrope kako bi uživo mogao da prati formu svojih pulena, posebno uoči Svjetskog prvenstva u Kataru.

Tako je Piksi u nedjelju posjetio "Artemio Franki" i vidio odmah prvenac Luke Jovića u dresu Fiorentine protiv Kremonezea, uz nastup Nikole Milenkovića, dok su Matija Nastasić i Aleksa Terzić meč odgledali sa klupe. Nije to i jedini meč u Italiji koji je ovog vikenda pogledao selektor Srbije, ali možda je malo iznenađenje što je to bio duel Milana i Udinezea.

Piksi se pojavio na "otvaranju" sezone Serije A na San Siru, gdje ga je ugostio legendarni Paolo Maldini, a selektor je uživao u goleadi i pobjedi šampiona Italije 4:2, međutim nije tu bilo redovnih kandidata za reprezentaciju...

Mnogi su pomislili da je zapravo rekreativno pogledao duel Milana i Udinezea, kada se već našao u Italiji da vidi nastup Fiorentine, međutim možda nismo "zagrebali" ispod površine. Možda je ipak Piksi došao sa namjerom u Milano i to zbog jednog fudbalera Udinezea?

U pitanju je mladi njemački reprezentativac Lazar Samardžić (20) koji naravno vuče srpske korijene, što možete da vidite i po samom imenu i prezimenu, a koji je ušao u 76. minutu.

Samardžić je rođen u Živinicama, s tim da je cijeli život proveo u Berlinu. Već godinama privlači pažnju na sebe pošto je bio kapiten mladog tima Herte, potom je otišao u Lajpcig, ali kako nije bio zadovoljan minutažom - odlučio se za Udineze u kome je otpočeo drugu sezonu i na svom kontu ima do sada dva gola na 26 nastupa.

Igra na poziciji ofanzivnog veznog, može i po krilu, kao i nešto povučenije, a FSS već godinama pokušava da ga privoli da igra za Srbiju, pošto je do sada prošao sve kategorije Njemačke i stigao do U21.

"Želimo da najtalentovanije Srbe u Evropi zainteresujemo da igraju za naše selekcije, kao braću Motika iz Bajerna. Nemanja (2003. godište) igrao je za Njemačku, godinu mlađi Nikola čekao debi. Lazar Samardžić (2002) iz Herte je kapiten reprezentacije Njemačke do 19 godina. Sa njegovim ocem razgovaramo, učinićemo sve da igra za Srbiju. To smo uspjeli sa Damjanom Dostanićem iz Ajaksa", kazao je prije tri godine nekadašnji koordinator mlađih selekcija Srbije Goran Grkinić i u međuvremenu je sve dogovoreno - sem Lazara Samardžića.

Srbija je već uspjela da "otme" nekoliko srpskih sinova iz inostranstva, ali je bilo i onih koji su propuštali da nastupe za srpsku reprezentaciju, možda i zbog toga što rezultati nisu bili idealni.

Sada bi to moglo da se promijeni...

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC