• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda ima mjesto kraj Junajteda, Rome i Arsenala - ali ga neće! Crveno-bijeli misle samo na Ligu šampiona!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Crvena zvezda već zna spisak imena većine protivnika sa kojima bi igrala u Ligi Evrope ako ne uspije da prođe Makabi u plej-ofu za Ligu šampiona.

 Crvena zvezda ne žali u grupnu fazu Lige Evrope već želi Ligu šampiona Izvor: Profimedia

Crvena zvezda i njeni navijači broje dane do utorka i revanša protiv Makabija na "Marakani", koja se sprema za spektakl. Ekipa Dejana Stankovića "juri" gol zaostatka za šampionom Izraela, koji je u prvom meču pobijedio 3:2. Pobjednik će ući u grupnu fazu Lige šampiona i zaraditi veliki novac, dok će poraženi u Ligu Evrope. U slučaju da ne uspije protiv Izraelaca, šampion Srbije zna većinu rivala sa kojima bi igrao u drugom po snazi evro-takmičenju, u kojem je prošle sezone osvojio prvo mjesto u grupi, a potom igrao u osmini finala protiv Glazgov Rendžersa.

U slučaju da Zvezda bude morala da pređe na "Plan B", bila bi smještena u prvi "šešir" na žrijebu Lige Evrope u petak od 13 časova i bila bi nosilac, dok bi je u slučaju plasmana u Ligu šampiona sasvim izvjesno čekao četvrti šešir, jer je Benfika u prvom meču plej-ofa pobijedila Dinamo Kijev u gostima 2:0 i tako stekla značajnu prednost.

Već sada se zna da u Ligi Evrope Zvezda u grupnoj fazi ne bi mogla da se sretne sa najzvučnijim ekipama, Mančester junajtedom, Romom, Arsenalom, Lacijom, Glazgov Rendžersom, Dinamom iz Zagreba i Bragom. Takođe, poznato je da bi žrijeb mogao da je spoji sa Dinamom iz Kijeva, Olimpijakosom, Fejenordom, Monakom (svi iz drugog šešira), zatim starim dužnikom Šerifom iz Tiraspolja, Fenerbahčeom, Betisom ili prošlosezonskim rivalima Ludogorecom i Mitjilandom (svi iz trećeg šešira). U najslabijoj grupi timova na žrijebu za Ligu Evrope sutrenutno Nant, Šturm, AEK Larnaka, Omonija, Cirih, Trabzon...

Izvor: MN PRESS

Ulazak u Ligu šampiona donosi slavu, ogroman novac, mjesto među najboljim timovima Evrope i Crvena zvezda će učiniti sve da uđe u to društvo treći put, a prvi put od ljeta 2019. godine. U slučaju da to ne uspije, preći će u takmičenje u kojem bi sportski bila konkurentnija protivnicima i gdje bi imala realnije izglede da se u njemu ravnopravno bori sa svim timovima u grupi za još jedan plasman u nokaut fazu.

Podsjetimo, Zvezda može u Ligu Evrope i kroz Ligu šampiona, ako zauzme treće mjesto u grupi, dok treća pozicija u grupama Lige Evrope vodi u nokaut fazu Konferencijske lige.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC