• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tenkovi na stadionu, ali fudbal se nastavlja: Ovdje se igrala Liga šampiona, a sad počinje najopasnije prvenstvo ikad!

Autor Haris Krhalić

Ukrajinsko prvenstvo se nastavlja već za koji sat!

 Počinje ukrajinska liga Izvor: MN Press/Twitter/screenshot/henrywinter

"Prošli put kada sam prošao ovuda to je bila fan zona za navijače pred finale Lige šampiona 2018. godine u kome su se sastali Liverpul i Real Madrid", napisao je engleski novinar Hari Vinter i postavio sliku tenkova koji prolaze pored Olimpijskog stadiona u Kijevu.

Sada, iako je rat u toku i stadion je okružen velikim brojem trupa, ali i oklopnih vozila i protivavionske odbrane prvenstvo se nastavlja! U utorak će Dinamo Kijev igrati svoj meč kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Benfike u Portugalu, a Šahtjor će na njihovom stadionu igrati sa Metalistom iz Harkova u prvoj utakmici ukrajinske lige od 12 časova!

Istog dana igraće i Černomorec iz Odese sa Veresom, Zorija i Vorskla, kao i Kolos i Krivbas. Navijača neće biti na tribinama, ali će biti obezbijeđeni TV prenosi tih mečeva u zemlji. Pogledajte kako izgleda Olimpijski stadion u Kijevu pred ove mečeve:

 "Bio sam u Ukrajini prethodnih nekoliko nedjelja i radio sam sa predsjednikovom humanitarnom organizacijom kako bi ponovo pokrenuli fudbal koji može da nas ujedini i da nam da nadu. Jako je bitno da ponovo počne da se igra ukrajinska liga", rekao je Andrej Ševčenko.

A Hrvat Igor Jovićević koji je trenutno prvi trener Šahtjora se oglasio i objasnio zašto on i njegovi igrači izlaze na teren iako je ispred stadiona ratno stanje.

"Ovo je naš posao i ovo je profesionalizam i velika odgovornost, da pokažemo svijetu da život u Ukrajini nije stao i da se nastavlja. Fudbal je jedan od faktora koji donosi emocije cijeloj državi i ljudima koji se bore za nas. Ne znam da li igde postoji situacija kao kod nas. S jedne strane postoji želja da se život nastavi, a sa druge strane vidjećemo kako ćemo reagovati ako se oglasi uzbuna tokom meča", rekao je on.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC