• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve o meču sezone Crvene zvezde: U igri milioni i Liga šampiona, crveno-bijeli imaju 1 problem i ozbiljan zaostatak!

Autor Haris Krhalić

Crvena zvezda od 21 čas igra vjerovatno najbitniji meč sezone za ovaj tim, bar što se tiče evropskih takmičenja.

 Sve o utakmici Crvena zvezda Makabi Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/Profimedia/MN Press/Arena Sport/screenshot

Kiša koja ne prestaje da pada u Beogradu ovih dana teško da će otjerati navijače Crvene zvezde sa tribina od 21 čas. Crveno-bijeli su najavili pune tribine, veliki broj karata je odmah "planuo", jer svi hoće da vide plasman ovog tima u Ligu šampiona.

Rival je Makabi iz Haife koji u Beograd dolazi nakon vrlo dramatične utakmice odigrane prošle nedjelje u kojoj smo vidjeli mnogo preokreta, čak pet golova, dva lica crveno-bijelih i na kraju pobjedu tima iz Izraela na domaćem terenu.

Tim Dejana Stankovića sada mora da juri zaostatak od jednog gola, ali to je teže nego ranije. U nekim prethodnim sezonama poraz od 3:2 na gostujućem terenu značio bi da jedan gol na "Marakani" rješava sve, a sada sa izostankom tog pravila zadatak je mnogo teži. Bez obzira na broj golova na meču Crvena zvezda mora da pobijedi sa dva pogotka razlike kako bi otišla u Ligu šampiona. Ili, naravno da pobjedi sa golom razlike, a da poslije nakon penala prođe dalje, što vjerovatno malo ko želi da gleda od navijača crveno-bijelih.

KAD, GDJE I ZA ŠTA SE IGRA?

Meč počinje od 21 čas, igra se na stadionu "Rajko Mitić" na kome će biti jako malo praznih mjesta, ako ih uopšte i bude. Igra se za plasman u Ligu šampiona, za preko 20.000.000 evra prihoda od tog takmičenja i za prestiž. 

Nakon nekoliko godina odličnih rezultata u Ligi Evrope i pauze od nekoliko sezona bez plasmana u Ligu šampiona šampion Srbije želi korak dalje u Evropi. Ne samo da se nadaju u Crvenoj zvezdi plasmanu u grupnu fazu Lige šampiona već se nadaju da bi tu mogli da igraju ozbiljnu ulogu i da budu kandidati makar za treće mjesto u grupi koje vodi dalje u Ligu Evrope, ako ne i za prolazak grupe!

U ovaj tim je uložen ozbiljan novac, dovedena su zvučna pojačanja poput Nemanje Milunovića, Kingsa Kangve, Osmana Bukarija pa i Stefana Mitrovića i Aleksandra Pešića i očigledno da je to rađeno sa ciljem da se zaigra u eliti. Za to je potreban veliki korak, jer smo vidjeli koliko u tranziciji umije da bude opasan Makabi, ali uz punu "Marakanu" i kvalitet koji crveno-bijeli posjeduju sve je moguće.

KO IGRA I ŠTA JE BIO PROBLEM?

Izvor: MN PRESS

Već smo pisali o tome koji je očekivani sastav Crvene zvezde na ovom meču. Jedna velika promjena koja se očekuje je u centru veznog reda gdje bi iskusni Seku Sanogo trebalo da se vrati u tim i da posluži kao "osigurač" odbrani. 

Na meču u Haifi tim Dejana Stankovića je poslije uvodnog gola domaćina uspio da preokrene, ali za deset minuta u drugom poluvremenu sve se promijenilo. Dva gola je dao Makabi i osigurao sebi pobjedu, a ostao je utisak da je mnogo "duvalo" između veznog reda i odbrane. Razmak između linija je bio preveliki i to bi trebalo da se riješi uvođenjem Sanoga.

I na prošlom meču je Dejan Stanković sa ulaskom Sanoga i Slavoljuba Srnića sa klupe probao da riješi taj problem, ali već su tri gola bila u mreži Milana Borjana. Ovaj sastav očekujemo od 21 čas: Borjan - Eraković, Milunović, Dragović, Rodić - Sanogo, Kanga, Ivanić - Bukari, Katai i Pešić.

PROBLEMI?

Izvor: TV Arena sport/screenshot

Sa strane Makabija problem navodno ne predstavlja najbolji napadač tima Franci Pjero. Div sa Haitija je dao dva gola u prošlom meču, ali je bilo riječi o povredi. Ipak, Makabi najavljuje da od toga nema ništa i da će on igrati. Crvena zvezda nema problema sa povredama, jedino ostaje da se vidi da li će se Milan Pavkov vratiti na klupu.

Od 21 čas zagrmiće "Marakana", ali posao za crveno-bijele biće jako težak. Mogu li da ga odrade?

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC