• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je sastav Crvene zvezde za Ligu šampiona: Najteži ispit za Stankovića, sprema se velika promjena u veznom redu!

Autor Haris Krhalić

Crvena zvezda protiv Makabija iz Haife igra za Ligu šampiona, a trener Dejan Stanković spremio je interesantan sastav koji će istrčati u utorak od 21 čas na travnjak prepunog stadiona "Rajko Mitić".

 Sastav Zvezde za utakmicu protiv Makabija Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/Chosen 11/Screenshot

Crvena zvezda protiv Makabija iz Haife juri gol zaostatka iz prvog meča (3:2), ali uz pun stadion i sjajnu atmosferu dešavala su se veća čuda, pa nije bez razloga Dejan Stanković optimista pred meč zakazan za utorak od 21 čas.

Kako je istakao trener Zvezde, na "Marakani" je da izjednači rezultat, dok će se njegovi fudbaleri pobrinuti da donesu pobjedu koja bi bila vrijedna oko 20 miliona evra i najmanje šest utakmica sa elitnim evropskim klubovima. Da bi se to desilo, Crvena zvezda mora da igra bolje nego što je to bio slučaj prije pet dana u Haifi kada je krenula "grlom u jagode" i u drugom poluvremenu ispustila više nego povoljan rezultat.

Zbog toga - očekuje se i promjena u sistemu igre Crvene zvezde. Najvjerovatnije će Dejan Stanković odustati od tandema u vezi Kanga-Kangva koji je besprijekorno funkcionisao protiv slabijih ekipa, ali je pokazao manjkavosti protiv jačih.

Najveći problem je što nijedan od njih dvojice nema tendenciju da primarno brine o odbrani, a to će i te kako biti potrebno u revanšu sa Makabijem koji će se prije svega osloniti na kontre. Zato je Crvenoj zvezdi neophodan "zaštitnik" odbrane, a nije teško pogoditi kako će to Dejan Stanković izvesti.

Očekuje se da Stanković promijeni formaciju u 4-3-3, sa korektorom ispred odbrane, tako da će umjesto dvojice veznih igrača koji su do sada igrali u liniji - imati još jednog iza njih.

Na golu naravno nema iznenađenja i očekuje se da kapiten Milan Borjan počne utakmicu, dok se ni njegova zadnja linija neće mijenjati, uprkos slabom izdanju u Haifi. Na desnom boku gledaćemo Strahinju Erakovića, na lijevom Milana Rodića, dok će tandem štopera i ovoga puta činiti Nemanja Milunović i Aleksandar Dragović.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

S obzirom na to da je Pjero, najbolji igrač Makabija i dvostruki strijelac u prvom susretu, pošteno namučio Milunovića, neće biti iznenađenje ako ga ovoga puta Dragović preuzme, posebno jer ne mora da brine zbog problema sa žutim kartonima.

Na poziciji "korektora" koju smo ranije pomenuli očekuje se Seku Sanogo. Imao je snažni zadnji vezni mnogo blistavih partija u dresu Crvene zvezde, a sada opet mora da zasija starim sjajem jer se očekuje da "uskoči" u startnu postavu umjesto Kangve, koji je ovoga puta "žrtva" pronalaska balansa u veznom redu.

Ofanzivnije uloge u veznom redu imaće Mirko Ivanić i Gelor Kanga, bio strijelac i u prvom meču, dok će po krilima dejstvovati Osman Bukari i Aleksandar Katai, od koga i sam "Magiko" očekuje da odigra bolje nego u Izraelu.

Što se tiče uloge napadača - tu nema nikakve dileme. Aleksandar Pešić će i ovoga puta početi kao najistureniji i Stanković se sigurno nada da će nastaviti svoju dobru seriju protiv Makabija, kome je tokom karijere već postigao četiri gola, od toga i jedan u dresu Crvene zvezde.

Dakle, da rezimiramo, ovo je najvjerovatniji sastav Crvene zvezde za Makabi Haifu: Borjan - Eraković, Milunović, Dragović, Rodić - Sanogo, Kanga, Ivanić - Bukari, Katai i Pešić.

Anketa

Da li će Crvena zvezda ući u Ligu šampiona?

  • Hoće, dobija Makabi u 90 minuta i prolazi!

    55.56% (5)

  • Hoće, ali posle drame i produžetaka...

    22.22% (2)

  • Ulazi posle penala protiv Makabija!

    0% (0)

  • Mislim da neće ući u Ligu šampiona

    22.22% (2)

Da li će Crvena zvezda ući u Ligu šampiona?

Rezultati

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC