• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanković sprema promjenu - "specijalac" za Makabi?

Autor Dragan Šutvić

Crvena zvezda će za meč protiv Makabija u Beogradu najvjerovatnije minimalno promijeniti formaciju i napraviti jednu promjenu u startnoj postavi.

 sastav crvene zvezde za makabi  Izvor: MN Press/Mondo/Stefan Stojanović

Crvena zvezda u utorak (21.00) protiv Makabija igra za grupnu fazu Lige šampiona, a prethodnih pet dana trener Dejan Stanković imao je da razmisli o tome šta je pošlo po zlu u Izraelu. Njegova ekipa vodila je 2:1 na poluvremenu, ali je čini se nepotrebno "ušla u trku" sa Makabijem, sve vrijeme djelovala ranjivo, pa joj se to na kraju obilo o glavu i poražena je 3:2, što znači da će suusret na punoj Marakani početi iz minusa.

Djeluje da je najviše problema bilo u veznom redu koji nije mogao da zaštiti odbranu, pa se zbog toga očekuje jedna promjena u startnoj postavi u revanšu, kako bi se povratio potreban balans.

Zbog toga se očekuje da Seku Sanogo bude u startnih 11 kako bi zaštitio odbrambene igrače Crvene zvezde koji će se tokom meča sigurno suočiti sa dosta kontri. Sanogo će igrati "u rupi" između dvije linije kako bi poput korektora popravljao izgubljene lopte ofanzivnijih igrača, što Zvezda nije imala u Haifi tokom prvih sat vremena meča, kada su Kanga i Kangva igrajući u tandemu nedovoljno dobro pratili igrače koji su im prolazili iza leđa.

Upravo zbog toga će Stanković najvjerovatnije napraviti korekciju u veznom redu, a najveća dilema bila je naravno oko toga koga staviti na klupu, pošto su u pitanju "slatke muke" zbog kojih je vjerovatno i odbio da napravi žrtvu u Haifi.

Po svemu sudeći, Kings Kangva će se preseliti na klupu za rezerve, prvi put od kada je došao u Crvenu zvezdu. Fantastično se snašao na mjestu "desne osmice", ali sada bi to mjesto trebalo da zauzme iskusniji Gelor Kanga, inače i strijelac drugog gola za crveno-bijele na gostovanju prethodne srijede.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Kangva je bio jedan od najslabijih na terenu i nije iznenađenje što se na klupu seli prije nego Mirko Ivanić ili Aleksandar Katai, dok je potvrda medicinskog tima da je Osman Bukari definitivno spreman za utakmicu - značila i da je Zambijac ovoga puta "višak". Jasno, to ne znači da neće imati ulogu na ovom meču, štaviše Zvezdi će njegova energija sa klupe sigurno pomoći u nastavku utakmice, međutim za potrebe formacije 4-1-2-3 mora da sačeka svoju šansu u drugom delu susreta.

Što se tiče ostatka tima - ne očekuju se promjene. Borjan će biti na golu, desno će igrati Eraković, lijevo Rodić, dok će u srcu odbrane biti Dragović i Milunović. Ipak, možda se rotiraju kako bi DDragovič sada bio na Pjerou...

Ispred njih igraće Seku Sanogo od koga se očekuje da odigra najbolju partiju u Crvenoj zvezdi, što nije nagovijestio formom u prethodnih mjesec i po dana, dok će kao dvojica veznih ispred njega zaigrati Ivanić i Kanga. Lijevo se naravno očekuje Katai, desno ćemo gledati Bukarija, a mjesto u špicu predviđeno je za Pešića.

Vidjećemo da li je "specijalac" dovoljan da zaustavi vrlo eksplozivne igrače Makabija, ali jasno je da i napad neće smjeti da promašuje kao recimo protiv Rendžersa da bi donio Ligu šampiona.

Sačekajmo još posljednji trening koji je zakazan naravno za večeras, ali ako svi budu zdravi u taboru srpskog šampiona, to znači da će Crvena zvezda u sledećem sastavu napasti grupnu fazu Lige šampiona: Borjan - Eraković, Dragović, Milunović, Rodić - Sanogo, Kanga, Ivanić - Katai, Bukari i Pešić.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC