• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Rusi? Za mene su oni gotovi!" - poznati Hrvat se javio iz Ukrajine: Počinje fudbalsko prvenstvo, Srna otkrio probleme!

Autor Haris Krhalić

Nekadašnji hrvatski fudbaler objasnio je da rat traje godinama i da ga više uopšte ne zanimaju Rusi!

 Darijo Srna o stanju u ukrajinskom fudbalu Izvor: instagram/darijosrna/printscreen

Fudbal se vraća u Ukrajinu i tamošnje prvenstvo igraće se i pored rata koji se na njihovoj teritoriji vodi već mjesecima. Podsjećamo, Rusija je u februaru napala Ukrajinu, a ratne operacije na istoku zemlje i dalje traju. Zbog toga su brojni klubovi bili prinuđeni da puste neke od svojih fudbalera da potraže novu sredinu, a timovi će značajno oslabljeni ući u novu sezonu.

Ipak, fudbalske navijače ratuje što se fudbal vraća jer bi to mogao da bude signal da će se i život vratiti u normalu. Među onima koji se raduju povratku utakmica je i Darijo Srna, direktor Šahtjora koji je posljednjih mjeseci živio na relaciji Ukrajina - Hrvatska.

Njega je za razgovor kontaktirao BBC, kojem je Darijo Srna govorio o problemima sa kojima će se fudbalski klubovi susretati u narednoj sezoni, ali i problemima koje njegov Šahtjor ima već godinama.

"S jedne strane sam jako srećan, ali s druge strane sam tako zabrinut jer je situacija u Ukrajini nejasna. U Kijevu i još nekim gradovima je u redu. Međutim, važe posebna pravila. Ako se oglase sirene, moramo svi otići na parking i čekati 15, 20 minuta. Tako pokazujemo da smo svi isti. Puno naših navijača bori se za Ukrajinu, biće jako srećni kada Šahtar postigne prvi gol", rekao je Darijo Srna.

Za tim iz Donjecka ova vanredna situacija traje mnogo duže, već više od osam godina...

"Nama je rat počeo 2014. godine, a ne 24. februara ove godine. Izgubili smo naš rodni grad Donjeck, izgubili smo navijače, stadion, kuće. Sve. Nakon toga smo igrali u Lavovu, Harkovu, Kijevu. Mi smo klub bez adrese", rekao je nekadašnji hrvatski fudbaler i dodao:

"Ukrajincima mogu samo reći da smo svi zajedno i činimo sve da pomognemo jedni drugima. I tako mora biti do kraja. Rusi? Nemam tu šta da komentarišem. Za mene su oni gotovi. Gotovi!".

Treba dodati kako je Šahtjor danas odigrao utakmicu prvog kola prvenstva protiv Metalista. Tačno poslije 254 dana ukrajinska Premijer liga vratila se na scenu mečom koji je završen bez golova 0:0.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

СА

Мало си пристрасан дечко. Кажи људима због чега сте изгубили адресу, хтјели сте русе чија је то вјековна постојбина да избришете да не постоје, па вам се то мало одбило о главу.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC