• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uzbuna u UEFA - pokrenuta istraga protiv 20 klubova!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

UEFA je navodno pokrenula istragu kojom će se utvrditi da li je neko od 20 velikih klubova prekršio pravila finansijskog fer-pleja.

 Istraga UEFa zbog finansijskog fer-pleja Izvor: Profimedia

UEFA istražuje poslovanje 20 klubova zbog mogućih malverzacija oko finansijskog fer-pleja u sezoni 2020/21, a britanski list "Tajms" prenosi da se već govori o mogućim sankcijama za najmanje njih deset!

Nezvanično, pod lupom su sve evropski velikani, ali nisu navedena imena baš svih klubova u koje UEFA "češlja". Za sada se u medijima najviše spominju Pari Sen Žermen, Marsej, Inter, Roma, Juventus, Inter i Barselona, dok je sumnjivo i poslovanje Arsenala, međutim djeluje da oni nisu u opasnosti.

"Tajms" navodi da bi PSŽ i Marsej mogli da prođu sa finansijskom "packom", dok su u mnogo većem problemu italijanski klubovi (Inter, Roma, Juventus) i Barselona, kojima prijeti čak i izbacivanje iz UEFA takmičenja.

Ne bi trebalo zaboraviti da je UEFA već duže od godinu dana u ratu sa Barselonom i Juventusom, uz Real Madrid, pošto je ideja o formiranju Superlige bogatih potekla baš iz njihovih redova. I kada su svi digli ruke od toga, pomenuta tri kluba ostala su na okupu i prkose UEFA, pa je ovo možda Čeferinov način da se obračuna sa njima.

Bez obzira na sve, rigoroznije kazne će vjerovatno izostati i ovoga puta, pošto UEFA na kraju najvećima uvijek progleda kroz prste, ali vidjećemo da li će tako biti od uvođenja novog finansijskog fer-pleja od naredne sezone.

Od naredne godine klubovi će moći da troše 90 odsto od ukupnih prihoda na transfere, potom će to biti smanjeno na 80, a zatim i konačnih 70% od sezone 2025/26. Ipak, i tu će biti "luft" od 10 miliona evra koji će UEFA tolerisati, a ostaje nam da vidimo da li će se zaista pravilo primjenjivati rigorozno kao što je Čeferin najavio.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC