• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dobra vijest - Crvena zvezda u 1. šeširu Lige Evrope: Ne može na Junajted, Romu i Dinamo, a evo na koga može!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Crvena zvezda će i ove sezone učestvovati u grupnoj fazi Lige Evrope, a koeficijent je u međuvremenu toliko "skočio" da će srpski šampion biti u najboljem šeširu.

 Crvena zvezda u prvom šeširu Lige Evrope Izvor: MN Press/YouTube/UEFA/Screenshot

Crvena zvezda je žarko željela da se ponovo plasira u grupnu fazu Lige šampiona, ali će ove jeseni morati da se zadovolji "samo" trećim uzastopnim učešćem u Ligi Evrope.

Prethodne večeri gledali smo tragediju na stadionu "Rajko Mitić" u kojoj je glavni antijunak bio Milan Pavkov, i koji je uplakan napustio teren protiv Makabija, ali kada se obrišu suze i podvuče crta - svi u Crvenoj zvezdi će hladne glave vidjeti da ni Liga Evrope nije tako loš rezultat. Posebno ako se uzme obzir pozicija u kojoj je trenutno srpski šampion...

Možda će vas zanimati

 Na žrijebu za grupnu fazu Lige Evrope - koji je zakazan za petak od 12 časova u Nionu - Crvena zvezda će biti u prvom šeširu, što joj se nikada do sada nije desilo.

Iako ne znamo još sve timove koji su se plasirali u grupnu fazu Lige Evrope, već sada možemo da konstatujemo da Zvezda neće moći da igra sa timovima iz najboljeg šešira u kome su još sljedeći timovi: Roma, Mančester junajted, Arsenal, Lacio i Braga, a vrlo moguće još i Rendžers i Dinamo Zagreb.

To naravno zavisi od njihovih rezultata u kvalifikacijama za Ligu šampiona, što ćemo znati u srijedu, a ono što je bitnije je sa kim Crvena zvezda može da igra u ovom takmičenju u kome je prethodnog proljeća bila na korak od četvrtfinala.

Iz drugog šešira sigurni su Dinamo Kijev, Fejnord, Ren, Monako, Karabag i Real Sosijedad, dok je izvjesno da će u ovo takmičenje proći i Olimpijakos i Malme. Ukoliko pak Gent napravi iznenađenje u revanšu protiv Omonije, to bi moglo da dovede do određenih pomeranja.

U trećem šeširu čekaju najverovatnije Ludogorec, Šerif, Betis, Midtjiland, Ferencvaroš, Union Berlin, Frajburg i Fenerbahče, a i letimičan pogled na ove timove govori da ima vrlo ozbiljnih "mina" koje bi trebalo izbjeći.

Što se tiče posljednjeg šešira, u njemu su trenutno Nant, Šturm Grac, AEK Larnaka, Omonija, Cirih, Union, Trabzonspor i Silkeborg, a jasno je da su moguća minimalna odstupanja pošto su trenutni izgledi šešira izvedeni na osnovu rezultata prvih utakmica plej-ofa Lige šampiona i Lige Evrope.

Kako se vama čini, može li Zvezda da dobije grupu koju prolazi?

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC