• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinamo Zagreb dovodi igrača od 30.000.000 evra: Bio im je rekordna prodaja, sad se vraća zbog Lige šampiona

Autor Dušan Ninković

Senzacionalan transfer na pomolu, nekada "zlatni dečko" hrvatskog fudbala na pragu Maksimira.

 Marko Pjaca u Dinamu Izvor: Profimedia

Fudbaleri Dinama iz Zagreba savladali su u revanšu Bode/Glimt (4:1) i nakon produžetaka uspjeli da se domognu grupne faze Lige šampiona, a u klubu planiraju da igraju značajnu ulogu u tom takmičenju. Kako prenose italijanski mediji, šampion Hrvatske na pragu je senzacionalnog transfera jer bi na Maksimir mogao da se vrati Marko Pjaca (27), fudbaler od 30 miliona evra!

Igrač Juventusa već dugo ne može da se izbori za minutažu u tom klubu, a nakon serije pozajmica po manjim italijanskim klubovima sada je blizu povratku u rodnu zemlju. Kroz takmičenje u Ligi šampiona Marko bi željeo da oživi karijeru i vrati se na nivo od pre šest godina, kada ga je velikan iz Torina doveo za ogroman novac.

Fudbalera kojeg je od Lokomotive kupio za milion evra Dinamo je 2016. godine prodao Juventusu za 30 miliona, a zatim su usljedile njegove selidbe jer se nije nametnuo u italijanskom velikanu. Prvo je zaigrao za Šalke, zatim za Fiorentinu, Anderleht, Đenovu i na kraju Torino, u kojem je proveo prethodnu sezonu. Nastupio je na 26 mečeva i postigao tri pogotka, ali to nije bilo dovoljno da "Bikovi" pokušaju da zadrže igrača kojem je karijeru obilježila i teška povreda kolena.

Vraćen je gradskom rivalu na kraju sezone, a sada je sasvim jasno da će napustiti Juventus kojem nije bio u planovima na prva dva meča u novoj sezoni. Zbog toga bi ofanzivni vezni kojem ugovor ističe narednog ljeta mogao da se vrati u Dinamo i tako postane kapitalno pojačanje za Ligu šampiona.

Ostaje da se vidi samo po kakvom modelu bi reprezentativac Hrvatske sa 24 nastupa u seniorskoj konkurenciji mogao da stigne u Zagreb. Teško je očekivati da će Dinamo platiti ogromno obeštećenje, ali imajući u vidu da Juventus ne zna šta da radi sa Markom i da mu ugovor ističe narednog ljeta, klub iz Torina bi mogao da ga pusti uz popust. Možda čak i na jednogodišnju pozajmicu koja bi potrajala do isteka ugovora.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC