• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otkaz za trenera koji je otpisao Mitrovića! Vratio klub u Premijer ligu, pa smijenjen nakon katastrofe u trećem kolu

Autor Haris Krhalić

Skot Parker više nije trener Bornmuta, zvanično je potvrdio klub.

 Skot Parker dobio otkaz Izvor: Profimedia

Mladi engleski menadžer Skot Parker (41) dobio je otkaz poslije samo tri kola Premijer lige. Parker, koji je uveo Bornmut u elitni rang engleskog fudbala, smijenjen je poslije katastrofe proteklog vikenda u kome su njegove "trešnjice" doživjele na gostovanju Liverpulu. Bili su nemilosrdni igrači Jirgena Klopa i slavili su čak 9:0, što je jedan od najtežih poraza u istoriji Premijer lige, a ubrzo potom rukovodstvo je odlučilo i da smijeni Skota Parkera.

Rano jutros saopštili su na zvaničnom sajtu da raskidaju saradnju sa njim poslije tri poraza na startu sezone, ali u Parkerovu odbranu igrao je protiv najboljih ekipa - Arsenala, Mančester sitija i Liverpula.

Jeziva gol-razlika 14:1 vjerovatno mu je presudila da se zaboravi i sve ono dobro što je uradio prošle godine u Bornmutu, kada je uz Fulam obezbijedio direktnu promociju u elitni rang engleskog fudbala. Ipak, u modernom fudbalu ne može da se živi od starih zasluga, tako da je rukovodstvo objasnilo da su se rastali sa Parkerom zato što žele da napreduju, a izgleda da sumnjaju da to mogu sa njim na klupi.

Parker je trener koji je "najbrže dobio otkaz" u Premijer ligi još od 1998. godine i smijenjenog Kristijana Grosa poslije takođe tri kola, a vidjećemo koliko brzo će angažovati novo rješenje pošto prelazni rok ističe za 48 sati, pa ne bi bilo loše da angažuju i pojačanja kako bi sačuvali prvoligaški status. Do sada su bili najmanje aktivni od novih klubova Premijer lige jer su stigli samo Markos Senesi iz Fejnorda i Markus Tavernije iz Midlsbroa, za svega 27 miliona evra, daleko ispod engleskog proseka. Primjera radi, Notingem forest je potrošio preko 150 miliona evra...

Što se tiče Parkera, njegova karijera je u usponu pošto je prethodno vodio Fulam u Premijer ligi i sa kojim je ispao u Čempionšip pošto je odlučio da Aleksandra Mitrovića izostavi iz startne postave. Koliko je bio u krivu najbolje je pokazao "Mitrogol" kada je rekordnim brojem golova (43) vratio Fulam u elitu, a ove godine je već četiri puta zatresao mrežu u Premijer ligi.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC