• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdi izmakao zbog 61 minuta, Partizan ga prelako pustio: Srbin ide u Top5 ligu - da se nametne Piksiju za Katar!

Autor Haris Krhalić

Srpski fudbaler imaće šansu da se dokazuje u jednoj od najboljih liga Evrope.

  Veljko Birmančević blizu prelaska u Tuluz Izvor: Profimedia

Srpski fudbaler Veljko Birmančević nalazi se na korak od transfera karijere! Krilni igrač koji je ponikao u Partizanovoj školi blizu je prelaska iz Malmea u francuski Tuluz, što bi bio ogroman iskorak u njegovoj karijeri. U novom klubu igrao bi jednu od pet najboljih liga u Evropi i imao priliku da se dobrim partijama još više nametne Draganu Stojkoviću za spisak igrača koji putuju u Katar.

Po informacijama koje imaju francuski mediji, transfer srpskog fudbalera je dogovoren i čeka se samo da on prođe ljekarske preglede, pa da posljednjeg dana prelaznog roka postane veliko pojačanje Tuluza. U klubu ga vide kao idealnu zamjenu za Natana Ngumua (22) koji je juče pojačao Borusiju iz Menhengladbaha.

Doskorašnji mladi reprezentativac Francuske bio je jedan od najbinijih igrača tima u prethodnoj sezoni sa osam golova i četiri asistencije, ali je u transferu teškom osam miliona evra pojačao njemački tim. Zato su čelnici francuskog tima morali hitno da reaguju i već dogovorili sve detalje sa Malmeom. Švedski tim pristao je da proda Birmančevića, a za sada nisu poznati detalji transfera igrača koji je svojevremeno bio želja Crvene zvezde.

Bivši igrač Partizana, Rada i Čukaričkog pominjao se kao meta crveno-bijelih u decembru 2020. godine, ali se tada Zvezdan Terzić oglasio. On je istakao da Birmančević neće pojačati crveno-bijele zbog toga što je igrao za prvi tim Partizana. Tako je aktuelni šampion Srbije ostao bez velikog pojačanja zbog 61 minuta u dresu crno-bijelih, koji takođe nisu imali sluha za Veljka. Partizan ga je olako pustio iz kluba, a Birmančević se preko Malmea i igranja u Ligi šampiona izbporio za priliku u jednom od najjačih evropskih šampionata. Pored toga, Veljko Birmančević je i reprezentativac Srbije...

Birmančević je igrao za reprezentacije Srbije do 18, 19 i 21 godine, a u seniorskom timu zabilježio je tri nastupa - dva za B reprezentaciju na turneji u Dominikani i na Jamajki, a jedan protiv Katara u prijateljskom meču koji je odigran tokom kvalifikacija za Mundijal. Tada je na terenu proveo 55 minuta, a nastupio je na poziciji lijevog krila. Pored toga, on se odlično snalazi i kao ofanzivni vezni, a može da igra i na desnoj strani terena.

Inače, ekipa Tuluza nakon četiri kola Lige 1 ima pet osovjenih bodova i nalazi se na 10. mjesto tabele francuskog šampionata. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC