• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Juventus konačno doveo kreativnog veznog! Mesijev drug stiže u Torino

Autor Haris Krhalić

Kreativni vezni fudbaler Leandro Paredes prešao je u Juventus iz Pari Sen Žermena.

  Leandro Paredes potpisao za PSŽ Izvor: Profimedia

Juventus je igrao vrlo loše na početku sezone u Seriji A i evidentno je bilo da "staroj dami" nedostaje pojačanje u veznom redu, a rukovodstvo torinskog kluba odlučilo je da zbog toga reaguje na kraju prelaznog roka. Konačno su postigli dogovor sa upravom Pari Sen Žermena i potvrdili da Leandro Paredes postaje njihov novi član.

Paredes je stigao na jednogodišnju pozajmicu za obavezom prava otkupa, ali samo u slučaju da Juventus ostvari određene sportske rezultate u sezoni 2022/23. Nije saopšteno na šta se konkretno misli, međutim pretpostavka je da su obavezni da kupe Paredesa ukoliko se kvalifikuju u Ligu šampiona i to za 22,6 miliona evra, dok bi čitav posao mogao da bude uvećan za još tri miliona evra ukoliko Argentinac ispuni sve bonuse iz ugovora. Takođe, ako Juventus ne ispuni uslov da obavezno otkupi Paredesa i zato "preskoče" transfer - i dalje će dugovati Parižanima još 2,5 miliona evra.

Argentinski vezista je već igrao u Italiji pošto je bio član Kjeva, Empolija i Rome, ali se potom 2017. godine iznenada preselio u Zenit za 23 miliona evra. Nakon dvije i po godine PSŽ ga je angažovao u transferu vrijednom 40 miliona evra, imao je zapaženu ulogu kod Tuhela i Poketina, međutim sve se promijenilo kada je stigao Kristof Galtije u čijim planovima više nije bio Argentinac, posebno nakon dolazaka novih igrača.

PSŽ je angažovao ovog ljeta Fabijana Ruiza, Karlosa Solera, Vitinju i Renata Sančeza, tako da je Paredes postao višak i neophodan je bio Juventusu čiji vezni red djeluje katastrofalno i nesposobno da kreira šanse za Vlahovića.

Vidjećemo kako će se Paredes snaći u Juventusu, ali nema sumnje da će odmah zauzeti mjesto u startnoj postavi. Potvrdio je da je u takmičarskoj formi iako je do sada odigrao samo sat vremena u četiri meča za "svece", ali je magičnom asistencijom za Mesija protiv Klermona, inače svog velikog prijatelja, potvrdio da "nije za bacanje".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC