• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bio 11 godina u Realu, pa potpisao za Barselonu!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Markos Alonso potiče iz vrlo zanimlijve fudbalske porodice.

 Markos Alonso potpisao za Barselonu Izvor: Instagam/marcosalonso28/Printscreen

Markos Alonso (31) je konačno dočekao - poslije šest godina u Čelsiju, napustio je London i prešao u Barselonu i po završetku prelaznog roka! To su Katalonci uspjeli da izvedu jer je Španac bio slobodan igrač, a ovaj posao Barselone je iz jednog ugla posebno zanimljiv.

Markos Alonso je karijeru počeo u Real Madridu, za koji su igrali i njegovi otac i deda, koji se zovu isto kao on!

Iskusni lijevi bek je poslije 212 utakmica napustio Čelsi i to još prije dva mjeseca. Toliko je htio u Barselonu da je sve vrijeme čekao da Barselona "pripremi teren" za njega, pošto su u velikim finansijskim problemima.

Na kraju su u tome uspjeli, ali zanimljivo je da je Barselona na taj način dovela "dijete" Real Madrida. Alonso, koji je inače rođenin Madriđanin, proveo je čak 11 godina u tom klubu. Upisao je jedan nastup za prvi tim Reala 2010. godine, ali je brzo napustio domovinu. Igrao je u inostranstvu za Bolton, Fiorentinu i Čelsi, međutim, njegovi "fudbalski korijeni" su posebno zanimljiv.

Špančev deda, takođe Markos Alonso, bio je legendarni fudbaler Real Madrida. Kao defanzivac je počeo karijeru u Rasingu, da bi za Real nastupao od 1954. do 1962. godine, baš kada su dominirali evropskim fudbalom.

"Deda Alonso" je tada osvojio pet titula prvaka Španije i Kupa šampiona, igrajući uz Ferenca Puškaša, Alfreda di Stefana i ostale velikane tog neponovljivog tima Reala. A i Markosov otac, a sin prvog Markosa Alonsa je imao zanimljivu karijeru.

Markos Alonso drugi je karijeru takođe počeo u Real Madridu, ali je potom prešao u rivalski Atletiko, da bi na kraju kompletirao "trio" i potpisao za Barselonu! Tamo je igrao od 1982. do 1987. godine i osvojio jednu titulu prvaka Španje. I on je, baš kao i njegov otac, igrao za selekciju Španije.

To je na kraju uspio i Markos Alonso treći, koji je sada pošao stopama svog oca. Nakon Real Madrida, obući će i dres Barselone. Tri generacije istoimenih članova porodice i svi su nosili dres Reala. Samo deda nije zaigrao za Barsu...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC