• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Katastrofa u Kataru pred Svjetsko prvenstvo: Opšti haos na stadionu gde će Srbija igrati

Autor Haris Krhalić

Katar je već organizovao probni događaj uoči Mundijala, a tom prilikom uvjerili su se da bi mogli da imaju velike probleme u organizaciji.

 Problemi sa vodom na stadionu u Kataru Izvor: YouTube/Qatar 2022/Printscreen

Ostalo je još 67 dana da početka Svjetskog prvenstva u Kataru, a zemlja domaćin istorijskog turnira suočava se sa velikim organizacionim problemima. Mundijal će se prvi put održati u zimskim mjesecima i u izuzetno maloj državi.

Ali na događaju na stadionu "Lusail", koji je trebalo da posluži kao proba za predstojeće Svjetsko prvenstvo dovela je do opšteg haosa u organizaciji, pošto su navijači bili ostavljeni bez vode i zarobljeni u dugačkim redovima.

Na stadionu "Lusail" će se u Kataru 18. decembra igrati finale Svjetskog prvenstva, a upravo na njemu održan je i događaj u kojem su se sastali šampioni Saudijske Arabije i Egipta - Al Hilal i Zamalek.

Na stadionu je bilo oko 78.000 gledalaca, ali izvještaji sa lica mjesta govore o brojnim problemima koji su organizatori imali. Stadion je bio u potpunosti bez vode i navijači nikako nisu mogli da joj pristupe.

"ESPN" piše da je voda nestala prije poluvremena, a navodi se i da su navijači stajali u ogromnim redovima, moleći da budu pušteni. Temperatura tokom utakmice dostigla je 34 stepena, sa velikim procentom vlage, ali bi do početka Mundijala ti parametri trebalo da budu osjetno niži.

U izvještajima se navodi i da su organizatori dobili neprocjenjivo važne informacije o tome šta je potrebno popraviti u organizaciji najvećeg događaja kao što je Svjetsko prvenstvo. Ovo je stadion "Lusail", koji može da primi 80.000 gledalaca i na kojem će se igrati finale Mundijala. Takođe, na njemu će se igrati i utakmica Srbija - Brazil 24. novembra, kojom će "orlovi" započeti učešće na turniru:

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC