• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fudbaleri srpskog šampiona su tek u posljednjih nekoliko minuta igrali egal meč protiv Trabzona.

 Crvena zvezda poražena od Trabzonspora Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Crvene zvezde upisali su i drugi poraz u grupnoj fazi Lige Evrope. Srpski šampion poražen je na gostovanju prvaku Turske, a Trabzon je do pobjede (2:1) stigao golovima Hamšika u 16. i Trezegea u 68. minutu. Jedini gol za Crvenu zvezdu postigao je Veljko Nikolić u samom finišu susreta, a to je bio i najbolji period Zvezdine igre.

Iako su zbog isključenja Kingsa Kangve u 62. minutu igre imali igrača manje, Zvezdini igrači su pokušali da naprave pritisak. Dugim loptama na visokog Kulibalija, brzinom Mustafe, selidbom Milunovića u napad i Kataijevim "šunjanjem" oko kaznenog prostora Zvezda je pokušavala da stigne do izjednačenja koje - vjerovatno - nije zaslužila igrom u većem dijelu meča.

Bila je ovo jedna od Zvezdinih najslabijih partija od ljeta 2017. godine kada je počeo njen novi evropski uzlat. Na samom otvaranju utakmice fudbaleri su bili bez smelosti da odigraju pas unapred, a tokom prvih 15 minuta susreta crveno-bijeli su tek nekoliko puta prešli centar. Imala je Zvezda još jednu krizu u prvom dijelu meča, a tek poslije drugog primljenog gola zaigrala je svjesna da joj je Trabzon ravnopravan rival. Iako su Turci pokazivali slabosti, Zvezda je večeras bila daleko od toga da ih iskoristi.

20:36

KRAJ - 2:1!

Crvena zvezda je poražena u Turskoj!

20:31

89. minut - GOOOL, NIKOLIĆ!

Crvena zvezda je uspela da smanji zaostatak u Turskoj i imaće nekoliko minuta da stigne do izjednačenja i neverovatno važnog boda. Na asistenciju Ibrahima Mustafe pogodio je Veljko Nikolić.

20:25

84. minut - Poslednja izmena Milojevića!

Umesto Kange na terenu je Radovan Pankov.

20:11

70. minut - Još jedna izmena u Zvezdi!

Umesto Bukarija na terenu je Veljko Nikolić.

20:10

68. minut - Gol, Trezege!

Prelako je Gelor Kanga izgubio loptu u opasnoj zoni, a brz napad Trabzona rutinski je rešio Trezege. Egipatski fudbaler koji nosi nadimak po slavnom Francuzu majstorski je šutirao i neodbranjivim udarcem savladao je Borjana.

20:04

62. minut - Crvena zvezda sa igračem manje!

Kings Kangva dobija drugi žuti karton. Reprezentativac Zambijeopomenut je još u petom minutu, a sada je neoprezno startovao na Bakasetasa.

20:03

61. minut - Dvostruka izmena Trabzona

Umesto napadača Maksija gomeza i strelca gola Mareka Hamšika na terenu su u poslednjih pola sata Abdulkadir Omur i Enis Bardi.

20:01

59. minut - Dve izmene!

Rešio je Miloš Milojević da napadne Trabzon!

Umesto Sanoga i Pešića na terenu su Ibrahim Mustafa i Kalifa Kulibali, pa sada treba očekivati mnogo više gužve pred golom turske ekipe.

19:46

46. minut - PROMENA!

Zvezda će biti ofanzivnija u nastavku meča, umesto Srnića igraće Aleksandar Katai! Zbog ove izmene crveno-beli će zaigrati u drugačijoj formaciji, a očekuje se sa Eraković "odglumi" desnog beka u nastavku meča.

19:40

Gol Trabzona!

Ovako je turski tim stigao do prednosti.

Pogodak Mareka Hamšika protiv Zvezde.
Izvor: YouTube/Arena sport TV

19:31

POLUVREME!

Ekipa Trabzona ima prednost (1:0) nakon prvih 45 minuta fudbala na meču drugog kola Lige Evrope. Crvena zvezda je tokom prvih pola sata ili nešto malo više od toga, prikazala izuzetno bledu partiju i tek se u finišu ovog dela meča ravnopravno suprotstavila turskom timu.

19:27

Gol Hamšika...

Iskusni slovački fudbaler Marek hamšik zatresao je mrežu u evropskim takmičenjima posle skoro četiri godine, a prethodni pogodak bio je upravo protiv Zvezde! Na meču u Napulju Hamšik je postigao prvi gol za Napoli, a zatim je Mertens dva puta zatresao mrežu srpskog tima. Pogotkom u finišu El Fardu Ben je ublažio poraz.

Izvor: MN PRESS

19:18

33. minut - Bukari!

Prva ozbiljnija prilika za Zvezdu jeste pokušaj Osmana Bukarija, nakon kojeg je srpski tim imao korner.

19:16

31. minut - Ništa nismo videli od Zvezde...

Katastrofalan početak crveno-belih u Turskoj, ne računajući nekoliko minuta tokom kojih su uspeli da odbiju pritisak domaćeg tima. Trojica štopera, dva vingbeka i tri centralna vezna igrača dozvolili su ekipi Trabzon previše prostora na polovici terena koja pripada Zvezdi.

19:01

16. minut - Gol, Hamšik!

Trezege je imao loptu na levoj strani kaznenog prostora, a na drugoj stativi pronašao je iskusnog Mareka Hamšika koji je sa nekoliko metara zatresao mrežu Zvezde.

18:59

13. minut - Zvezda se oslobodila!

Fudbaleri Crvene zvezde su nakon veoma teških desetak minuta uspeli da "povežu" nekoliko dodavanja i da prebace težište igre na sredinu terena. Za sada nema pravih šansi za tim Miloša Milojevića.

18:51

6. minut - Žuti karton za Kangvu!

Vezni fudbaler je već u uvodnoj fazi susreta zaradio javnu opomenu, zbog prekršaja na tridesetak metara od gola.

18:49

3. minut - Greška Čakira!

Pogrešno je procenio brzinu lopte golman Trabzon, a Aleksandar Pešić mogao je to da iskoristi. Malo je falilo da napadač Zvezde prvi stigne do lopte.

18:46

1. minut - Počinjemo!

Turski tim ima prvi napad na meču.

18:40

Anketa!

Šta predviđate Zvezdi za ovu sezonu?

18:35

Trabzon!

Fudbalski klub Trabzonspor osnovan je 2. januara 1967. godine spajanjem nekoliko manjih timova, a jedna od ekipa koje su ga formirale nastale je čak 1921. godine. Kroz istoriju je sedam puta bio šampion Turske i po tome je jedan od najvećih klubova u zemlji, a i prethodne sezone okitili su se titulom.

Domaće mečeve igraju na stadionu Šenol guneš koji prima oko 40.000 navijača i na njemu atmosfera često bude fantastična. Posebno kada strast publike prate dobri rezultati!

Njih za sada nema u ovoj sezoni, pošto se Trabzon muči da uklopi sve zvezde koje je doveo. Na prvih šest ligaških mečeva u turskoj upisali su tri pobede, remi i poraz, što je dovoljno tek za osmo mesto na tabeli. Uz to, turski tim ima niz od čak 12 mečeva bez pobede u Evropi, a poslednji trijumf upisali su u avgustu 2019. godine.

Standings provided by SofaScore LiveScore

18:30

Prelazni rok!

U Srbiji prelazni rok traje i danas, a Crvena zvezda ima planove za sam finiš. Jedno pojačanje je pred vratima stadiona Rajko Mitić, a ostaju tri nerešena pitanja...

18:25

Bivši štoper sa Zvezdom u Turskoj!

Fudbaleri Crvene zvezde odradili su trening na stadionu na kojem će igrati protiv Trabzona, a među gledaocima bio je i Duško Tošić. Nekadašnji defanzivac crveno-belih, a sada fudbalski menadžer, posmatrao je pripreme svog bivšeg kluba za meč protiv Trabzona.

18:15

Konferencija Miloša Milojevića!

Pročitajte o čemu je trener Crvene zvezde pričao pred meč sa Trabzonom!

Izvor: YouTube/ZvezdaTV

18:00

Meč 1. kola!

Podsetite se najboljih detalja sa meča Zvezde i Monaka.

Prvo kolo grupne faze u Ligi Evrope.
Izvor: YouTube/Arena sport TV

17:40

Podsetite se Monaka!

Ovako je izgledao prvi meč u grupnoj fazi takmičenja...

17:25

Rezervisti!

Trebzon: Taha Tepe, Moradoglu, Bozok, Omur, Ugo, Unuvar, Bardhi, Erdogan, Haspolat, Lahtimi

Crvena zvezda: Popović, Vasiljević, Ivanić, Pankov, Katai, Azarov, Mustafa, Nikolić, Ben, Kulibali, Gobeljić, Mitrović

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

17:15

SASTAVI!

Trabzon: Čakir - Striger-Larsen, Bartra, Densvil, Elmali - Hamšik, Siopis - Trezege, Bakasetas, Đanini - Maksi Gomez

Crvena zvezda: Borjan - Eraković, Dragović, Milunović - Srnić, Kangva, Sanogo, Kanga, Rodić - Bukari, Pešić

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

17:05

Stanje na tabeli!

Ovako izgleda tabela grupe H u Ligi Evrope nakon prvog kola:

Standings provided by SofaScore LiveScore

16:55

Sastav?!

Očekuje se da Miloš Milojević Zvezdu "posloži" u formaciju 3-4-3, mada postoje neke najave da bi i Aleksandar Katai mogao da se nađe na klupi i postane adut tek za nastavak meča! Ipak, ovo je najverovatniji sastav srpskog šampiona u Turskoj.

16:45

Dobro veče!

U ovkriu drugog kola grupne faze Lige Evrope očekuje nas meč Trabzona i Crvene zvezde. Utakmica počinje u 18:45, a tekstualni prenos je na MONDU!

UKRATKO

  • Trabzon - Zvezda 2:1
  • Drugo kolo grupne faze
  • Zvezda bez Ivanića i Kataija
učitaj još +

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Čova buraz

Ima li uefa još kakvog nacistu ili fašistu na listi sudija, za sljedeće kolo protiv Mađara....bila bi šteta da se ne nastavi tradicija .....

Čova buraz

Vrati se Stanka ljubi te brat.....ovaj Milojević je za druge švedske lige i ni makac dalje....Terza mrš iz Zvezde....

Čova buraz

Ima li jadna uefa ikoga od sudija osim ovih nacista i fašista....dabogda se svi smrzli....to im od srca želim....karma je čudo....ali stigne....

Najnovije