• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je sastav Crvene zvezde za turskog šampiona: Oko formacije nema dileme, ali desni bek - glavobolja za Milojevića!

Autor Dragan Šutvić

Crvena zvezda u četvrtak od 18.45 igra meč drugog kola grupne faze Lige Evrope protiv Trabzonspora u gostima, a ovo je najvjerovatniji sastav za koji će se odlučiti trener Miloš Milojević.

 sastav crvene zvezde za utakmicu protiv trabzona  Izvor: MN Press/Chosen11/Screenshot

Crvena zvezda nije otvorila grupnu fazu Lige Evrope onako kako se nadala pošto je Monako slavio 1:0 na "Marakani", tako da u drugom kolu u gostima protiv Trabzonspora (četvrtak, 18.45) moraju da poprave utisak.

Da bi pobijedili turskog šampiona, igračima trenera Miloša Milojevića potrebna je vjerovatno najbolja partija ove sezone, nalik na one sa početka sezone, a vidjećemo da li je trijumf protiv Novog Pazara prethodnog vikenda, uz dramu nakon kritika, dovoljan da ojača ekipu i izvede je na pravi put poslije perioda turbulencija.

Možda će vas zanimati

Miloš Milojević obećao je da će Crvena zvezda igrati bolje nego protiv Monaka, ali jasno je da njegovu ekipu čeka potpuno drugačija utakmica nego prije sedam dana. Za razliku od "kneževa", Trabzonspor nije ekipa koja može da se pohvali izuzetnom fizičkom snagom i prije svega se oslanja na individualni kvalitet, tako da će srpski prvak pokušati da im odgovori timskom igrom i prije svega tranzicijom.

Očekuje se da i ovoga puta Crvena zvezda zaigra sa trojicom štopera u zadnjoj liniji koji će pokušati da kontrolišu skok i omoguće nešto lakše iznošenje lopte, što znači da se očekuje identična formacija kao na startu Lige Evrope (3-4-2-1).

Naravno, među stativama će biti kapiten Milan Borjan od koga se očekuje da ponovo odigra herojsku utakmicu i osigura svoj gol, a da bi mu posao bio olakšan pokušaće da se pobrinu tri štopera. To su naravno Strahinja Eraković, Nemanja Milunović i  Aleksandar Dragović, dok je dobra vijest za Milojevića i da se Radovan Pankov u potpunosti oporavio od povrede i da će moći da pomogne i kada se neko od njih trojice umori, povrijedi.

Po bokovima Zvezda mora da napravi prednost, tako da će lijevo naravno zaigrati neprikosnoveni Milan Rodić, dok je na desnoj strani postojala dilema. Dobro je poznato da je Slavoljub Srnić skrivio penal protiv Monaka i tako upropastio sasvim dobru partiju, dok je Marko Gobeljić, u nedjelji kada slavi 30. rođendan, ponovo postao realna opcija na desnom boku. Ipak, čini se da će se Milojević opredijeliti za Srnića čime će mu poslati i direktnu poruku da se Monako zaboravlja. Zvezdin "vojnik" će tako imati izazov da se iskupi za grešku, ponovo igrajući na poziciji koja mu nije prirodna.

Par veznih će i ovoga puta biti Gelor Kanga i Seku Sanogo, dok se čini da Kings Kangva sada već potpuno pada u drugi plan. Ne samo da je prebačen na "lijevu osmicu", koja mu manje odgovara, nego je čak i u odsustvu Mirka Ivanića postao prekobrojan u novoj formaciji Crvene zvezde za Evropu.

Ofanzivne uloge i ovoga puta biće dodijeljene Osmanu Bukariju i Aleksandru Kataiju, još jednom od koga se očekuje da se "otkoči", dok bi najistureniji trebalo da bude Aleksandar Pešić koji će ipak dobiti šansu u odnosu na Bena.

Ipak, ne postoji šansa da će Pešić odigrati čitavu utakmicu zbog problema sa nožnim prstom, tako da u nastavku svakako treba očekivati napadača sa Komora, možda u slučaju negativnog rezultata i Kulibalija, koji i dalje nije spreman za više od dvadesetak minuta pošto nije prošao pripreme sa ekipom.

Dakle, da rezimiramo, najvjerovatniji sastav Crvene zvezde za Trabzonspor: Borjan - Eraković, Milunović, Dragović - Srnić, Kanga, Sanogo, Rodić - Bukari, Katai - Pešić.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC