• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je posljednji Piksijev spisak pred Katar: Selektor Srbije saopštio na koga računa - pozvan i Banjalučanin

Autor Haris Krhalić

Reprezentaciju Srbije čekaju mečevi protiv Švedske u Beogradu (24. septembar) i Norveške u Oslu tri dana kasnije.

 Spisak fudbalera Srbije za Ligu Nacija Izvor: MN PRESS

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi saopštio je spisak igrača na koje računa za septembarske mečeve u Ligi nacija. Reprezentacija Srbije odigraće mečeve protiv Švedske i Norveške, a selektor će imati priliku da na djelu vidi i neka nova lica. Biće to posljednja prilika za njih da se nametnu pred Mundijal u Kataru.

Podsjećamo, Srbija se plasirala na Svjetsko prvenstvo koje se tokom novembra i decembra igra u Aziji, a selektor Srbije ima još samo dva meča na kojima može da testira potencijalne reprezentativce. Zato ne čudi što su se na spisku za utakmice u septembru našli i igrači poput Banjalučanina Srđana Babića i Stefana Mitrovića.

Sa druge strane, na selektorovom spisku nema nekih dobro poznatih imena. Ovo reprezentativno okupljanje propustiće golman Predrag Rajković koji je često branio u Stojkovićevom mandatu, kao i jedan od najvažniji odbrambenih igrača tima. Selektor Dragan Stojković nije pozvao Nikolu Milenkovića, a razlog za to je vjerovatno nekoliko dana odmora za defanzivca Fiorentine koji ima gotovo pa sigurno mesto u avionu za Katar. Takođe, u nacionalnom timu ovog puta nema ni Mileta Svilara, Marka Grujića, Mihajla Ristića i još nekoliko fudbalera koje je Piksi povremeno pozivao, ali bez veće minutaže. 

Sastav Srbije:

Golmani: Vanja Milinković-Savić (Torino), Marko Dmitrović (Sevilja), Marko Ilić (Kortrajk)

Odbrana: Miloš Veljković (Verder), Strahinja Pavlović (Salcburg), Strahinja Eraković (Crvena zvezda), Stefan Mitrović (Hetafe), Erhan Mašović (Bohum), Srđan Babić (Almerija), Filip Mladenović (Legija), Aleksa Terzić (Fiorentina)

Vezni red: Nemanja Gudelj (Sevilja), Sergej Milinković-Savić (Lacio), Saša Lukić (Torino), Filip Kostić (Juventus), Uroš Račić (Braga), Nemanja Maksimović (Hetafe), Ivan Ilić (Verona), Andrija Živković (PAOK), Darko Lazović (Verona)

Napad: Aleksandar Mitrović (Fulam), Stefan Mitrović (Crvena zvezda), Filkip Đuričić (Sampdorija), Nemanja Radonjić (Torino), Luka Jović (Fiorentina), Dušan Vlahović (Juventus), Dušan Tadić (Ajaks). 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC