• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rusija je zemlja terorista! Kapiten Ukrajine brutalan: Izbacite ih iz svega, ma kakav sport!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Kapiten fudbalske reprezentacije Ukrajine Andrej Jarmolenko nema lijepo mišljenje o kolegama iz Rusije.

 Andrej jarmolenko protiv ruskih sportista Izvor: Profimedia

Fudbalska reprentacija Rusije suspendovana je i iz kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine, pa će to biti još jedno veliko takmičenje koje će "zbornaja" propustiti usljed sankcija zbog rata u Ukrajini. Mnogi misle da to nije pravedno prema ruskim fudbalerima, ali ne i kapiten fudbalska reprezentacije Ukrajine Andrej Jarmolenko koji je u razgovoru za "Gardijan" ispričao da bi trebalo da budu potpuno izolovani iz svih sportova.

"Moje razmišljanje je veoma jednostavno - ruski fudbal, uopšte ruski sport, treba da bude potpuno izolovan. To je zemlja terorista, zemlja koja ubija Ukrajince i našu djecu. Ne možemo da pričamo o sportu kada se nešto tako događa. Svi ukrajinski igrači žele da Rusija bude izolovana na svakom mogućem nivou", rekao je bez ustručavanja Jarmolenko.

"Ne smijemo da dozvoilmo da Rusija učestvuje u bilo kom takmičenju dok kog njihova vojska ubija civile u Ukrajini. Naš stav je jasan - izbacite Rusiju iz svega."

Rusija se tako, za početak, neće naći na žrijebu za Evropsko prvenstvo 2024. godine, dok se pojavljuju spekulacije da će im bez obzira da li se rat završio u skorije vrijeme ili ne - biti izbačeni i sa Svjetskog prvenstva 2026. godine. Tako bi propustili tri velika takmičenja zaredom, što bi bio ogroman udarac na njihov fudbal.

Što se tiče Andreja Jarmolenka, ovog ljeta je promijenio klub i iz Vest Hema otišao u Al Ain, a pamti se da je na početku rata preživio porodičnu dramu i potom prozivao Ruse, ali i svog nekadašnjeg prijatelja Anatolija Timoščuka.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

СА

Па ви се хвалите тј. ваш предсједник како таманите русе. Малтретирате русе у Украјини већ годинама, продали сте се западу и латинима и заратили са браћом, због чега, зарад чега, не знате ни сами. А овакво нешто изјављивати за руске спортисте је фашизам, нацизам, а поврх свега плиткост ума.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC