• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ti, što te moja žena sanjala, ulaziš u igru! Kako je slavni Englez birao tim? Govorila mu imena, oni davali golove

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nevjerovatna anegdota o Nilu Vornoku i o tome kako je san njegove žene sastavio tim Kristal Palasa. Rekla mu je koga da uvede, a on mu je donio pobjedu.

 Zena-engleskog-trenera-Nila-Vornoka-sanjala-da-ce-desni-bek-dati-gol Izvor: Twitter/talkSPORT/YouTube/BBC Sounds

Legendarni engleski menadžer Nil Vornok (73) jednom prilikom je ubacio desnog beka u napad, jer je njegova supruga u noći pred utakmicu sanjala da će upravo on dati tri gola. I zaista, taj desni bek zvao se Dani Baterfild i dao je tri gola za samo 12 minuta te utakmice. Čim ga je "stari vuk" uveo u igru, on je počeo da rešeta!

Priču o tome ispričao je Daren Embrouz (38), bivši Vornokov igrač iz Kristal Palasa, gdje su sarađivali u sezoni 2009/10. "Bilo je neriješeno protiv Vulverhemptona u gostima, a on je došao do mene i rekao: 'Moja supruga Šeron prošle noći je sanjala san'. I vjerujte da se niko nije smijao, jer je on zaista bio takav. Nastavio je da priča: 'Sanjala je da moj desni bek danas daje pobjednički gol. Zato ti, Dani Baterfildu, ideš u napad' A on u tom trenutku uopšte nije bio ni desni bek. Svi smo se smijali, a on se uozbiljjio i rekao: 'Ne, ja sam potpuno ozbiljan'".

"Kada je utakmica nastavljena, izvodio sam sa Danijem loptu na centru i pomišljao sam – Da li je ovo moguće? Vrati ga nazad na desnog beka. A onda je utakmica krenula i on je dao savršeni het-trik. Pobijedili smo 3:1, a on je jedan gol dao lijevom nogom, drugi desnom, a jedan glavom. Svi su poslije toga pjevalI: 'Trener ima Šeron i ona je sanjala prošle noći. Da li sam u timu? Da li ću dati gol? Taj tip je bio zaista 'lud'. Stara škola. Ako bi padala kiša, on bi donio kišobran i sklonio me u stranu. Uvijek sam bio njegov 'sin', tako su me zvali".

Vornok je jednom prilikom je i njega zamijenio, takođe zbog sna svoje supruge: "Jednom me je sklonio iz tima zbog sna svoje žene u noći pred meč u Šefildu. Zamijenio me je Alanom Kvinom, koji je dao jedini gol. Ludilo! Bio sam bijesan, planirao sam da se u ponedjeljak žalim zbog toga, ali onda je njegova rezerva dala golčinu. Morao sam da pojedem svoja g**na!"

Ako ne vjerujete u ovu priču, pogledajte video snimak i uvjerite se kako je Baterfild te noći zaista dao tri gola protiv Vulvsa: 

Kristal Palas Vulverhempton
Izvor: YouTube/Charty992

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC