• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počela Premijer liga - strašnim derbijem u Londonu: Svi su gledali Gabrijela Žezusa, a drugi Brazilac ukrao šou!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Fudbaleri Arsenala zabilježili su prvu pobjedu u novoj sezoni Premijer lige.

 Arsenal pobijedio Kristal Palas u gostima Izvor: Fonet/AP/Ian Walton

Počela je nova sezona Premijer lige! Na otvaranju novog šampionata Engleske gledali smo mali gradski derbi, pošto je Arsenal otputovao u južni dio Londona i tamo savladao Kristal Palas. Do pobjede na otvaranju sezone Arsenal je stigao golom Gabrijela Martinelija iz 20. minuta i autogolom Marka Guehija koji je u 85. minutu skrenuo ka golu pokušaj Bukaja Sake.

Ta dva gola bila su dovoljna Arsenalu da stigne do čitavog plijena, iako današnja igra "tobdžija" nije ličila na partije koje su prikazivali tokom pripremnih utakmica. Gabrijel Žezus nije ulazio u mnogo prilika, dok je vezni red često gubio bitke na sredini terena protiv rastrčanog Palasa.

Možda će vas zanimati

I ekipa Patrika Vijere, nekadašnjeg veznog igrača Arsenala, mogla baš iz tih dobijenih borbi na sredini terena da profitira. Tokom većeg dijela nastavka Palas je imao terensku inicijativu, a pritisak koji su stvarali rezultirao je brojnim duelima na ivici kaznenog prostora. Tražili su penale ili slobodne udarce iz izglednih pozicija, a možda bi bolje bilo da su se posvetili prilikama u koje su dolazili. Arsenalova odbrana djelovala je vrlo ranjivo u tim trenucima, sve dok Guehi nije riješio pitanje pobjednika.

Pogledajte detalje sa meča:

Ovako je Kristal Palas i pored sjajnog utiska ostao poražen, dok Arsenal može da bude zadovoljan početkom sezone. Igra sigurno nije bila na nivou koji Mikel Arteta očekuje u ovoj sezoni, ali će za uigravanje biti vremena. U startnoj postavi njegovog tima našla su se trojica debitanata - Saliba, Zinčenko i Žezus.

Na drugoj strani terena, nekadašnji srpski reprezentativac Luka Milivojević dobio je priliku u završnici meča i odigrao je malo više od 15 minuta. Kapiten Kristal Palasa je imao veoma tešku prethodnu sezonu, pa je nastup u prvoj rundi novog šampionata najavio da će Patrik Vijera na njega češće računati.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC