• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbin golčinom otvorio stadion od 80.000.000€: Ovaj dan su čekali 20 godina!

Autor Haris Krhalić

Mijat Gaćinović se upisao u istoriju postigavši prvi pogodak na novom, velelepnom stadionu u Atini. Ali nije to bio njegov jedini pogodak na utakmici.

 Mijat Gaćinović pogodak protiv Jonikosa na otvaranju stadionu Izvor: YouTube/screenshot/ROSSAKIRED

Grčki velikan AEK iz Atine dočekao je poslije skoro 20 godina da dobije novi, moderan stadion kojim će moći da se diče. Poslije dvodecenijskog čekanja od rušenja starog stadiona, stadion "Aja Sofija" u vrijednosti od 81.700.000 evra konačno je mogao da bude otvoren.

A njegovo otvaranje majstorski je ukrasio srpski fudbaler Mijat Gaćinović, kojim je prelijepim pogotkom postigao prvi gol u istoriji novog stadiona AEK-a!

Prošlog petka, stadion "Aja Sofija" i zvanično otvoren, kao novi dom AEK-a, nakon što je prethodni stadion "Nikos Gumas" morao da bude srušen zbog posljedica oštećenja nastalih tokom zemljotresa 1999. godine. A prva utakmica na novom zdanju nije mogla da prođe bolje po Atinjane. AEK je savladao Jonikos iz Nikeje 4:1 i to na krilima sjajnog Gaćinovića, dvostrukog strijelca. "Zlatni orlić" sa Novog Zelanda započeo je feštu na "Aja Sofiji" već u 6. minutu utakmice, kada je udarcem sa distance doveo AEK u vođstvo i tako postao prvi strijelac pogotka na novom stadionu.

Poslije pogodaka Levija Garsije i Serhija Arauha, Gaćinović je u 65. minutu još jednom zatresao mrežu gostiju, i tako pokazao da se nalazi u odličnoj formi. AEK je poslije ubedljivog trijumfa sada na drugom mjestu u grčkoj Superligi, a pogledajte kakvim pogotkom je Gaćinović ušao u istoriju novog stadiona:

AEK - Jonikos 4:1
Izvor: YouTube/ROSSAKIRED

Inače, što se tiče stadiona "Aja Sofija", on će se iz sponzorskih razloga zvati "OPAP Arena". Procijenjeno je da je izgradnja stadiona koštala 81.700.000 evra, a atinske vlasti učestvovale su u tom projektu sa 20.000.000 evra. Izgradnja je počela 28. jula 2017. i bila je podeljena u tri faze, uključujući i poslednju, započetu 30. marta 2020. Od 2003. godine, AEK je igrao na Olimpijskom stadionu u Atini, na kojem je 2018. godine i postao prvak Grčke. Pogledajte kako izgleda stadion "Aja Sofija":

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC