• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je sastav Crvene zvezde - Ferencvaroš mora da padne!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Crvena zvezda igra protiv Ferencvaroša važnu utakmicu Lige Evrope, u kojoj će cilj biti pobjeda, za povratak u trku za plasman u nokaut fazu.

 Liga Evrope sastav Crvene zvezde za meč protiv Ferncvaroša Izvor: MN PRESS

FK Crvena zvezda vratila se u ritam u Superligi i sada želi da tu energiju i povratak Mirka Ivanića u tim iskoristi da se uključi u borbu za plasman u nokaut fazu Lige Evrope. A put ka tom cilju neće biti prohodan ako šampion Srbije ovog i narednog četvrtka ne ostvari dobre rezultate protiv Ferencvaroša. Počev od prvog dijela tog "dvomeča", koji će biti odigran sutra od 18.45 časova.

Poslije poraza protiv Monaka (0:1) i Trabzona (1:2), tim Miloša Milojevića mora da počne da pobjeđuje u Evropi, a jako važnu priliku za to imaće protiv mađarskog tima, koji dolazi na "Marakanu" kao lider grupe, sa dvije pobjede u dva kola. U pripremi za taj meč, Zvezdin trener ima pred sobom nekoliko izazova - da "riješi" odbranu nakon povrede Nemanje Milunovića u Novom Sadu u nedjelju i da sklopi što jači napad, jer crveno-bijeli u Evropi više nemaju kud, osim na gol protivnika.

KO U ODBRANU UMESTO MILUNOVIĆA?

Iskusni Nemanja Milunović dva puta se hvatao za nogu na gostovanju Mladosti GAT u nedjelju i nakon što je drugi put seo na travu "Karađorđa", bilo je jasno da ne može da nastavi. Samim tim, trebalo bi očekivati da Milojević napravi promjenu na štoperskoj poziciji i moguće je da mjesto u tandemu sa Aleksandrom Dragovićem pruži Radovanu Pankovu, koji je bio prva opcija za zamjenu Milunovića i u 32. minutu utakmice u Novom Sadu.

Na lijevoj strani se podrazumijeva nastup Milana Rodića, a djeluje da je na desnom beku Strahinja Eraković sigurnija opcija za startnu postavu od Marka Gobeljića. Iako je iskusni "univerzalac" crveno-bijelih odigrao cijeli meč u Šapcu protiv Mačve pre nedelju dana, djeluje da ne bi dobio šansu da Dragović i Eraković nisu dobili šansu da odmore protiv drugoligaša.

KANGVA NE MOŽE - EVO KO MOŽE!

U centralni dio veznog reda vratiće se Seku Sanogo, čvrsti defanzivni vezista koji bi mogao da dobije priliku umjesto Kingsa Kangve, koji je dobio crveni karton u prošlom kolu protiv Trabzona. Kraj njega se podrazumijeva da će Gelor Kanga preuzeti svoje mjesto u organizaciji igre, a ostaje da se vidi da li će Milojević uspjeti da uvjeri Gabonca u odgovornost njegove pozicije i opasnosti izgubljenih lopti u opasnim zonama. Koštao je Kanga u tim područjima terena crveno-bijele u utakmici za Ligu šampiona protiv Makabija, a i na posljednjem gostovanju u Ligi Evrope, protiv Trabzona i moraće odgovornije.

ONI ĆE NOSITI ZVEZDINE NAPADE

U Milojevićevoj formaciji 4-2-3-1 ponovo će jako važnu ulogu imati trojka Osman Bukari - Aleksandar Katai - Mirko Ivanić. Krilni napadač iz Gane pokazao je na početku evro-kvalifikacija i golčinom protiv Partizana da ga inspirišu velike utakmice, ali isto tako bilo je i mečeva u kojima se nije snalazio i u kojima su možda njegovi saigrači očekivali previše od njegovih individualnih akcija i njegove brzine. Ovog puta kraj sebe će imati konačno oporavljenog Mirka Ivanića i Aleksandra Kataija koji je mangupskim potezima u Novom Sadu (asistencijom i golom) pokazao da se osjeća dobro na terenu. I on i Ivanić imali su za sobom težak period i duel protiv Ferencvaroša biće test na kojem će se vidjeti "gdje" su sada.

CENTARFOR SE ZNA - DA ZABORAVI PENAL

U napadu nema dileme i podrazumeva se da će Aleksandar Pešić ponijeti ulogu centarfora od koga će najviše zavisiti doprinos sa pozicije "devetke". Kalifa Kulibali je poslije još jednog lošeg nastupa (protiv Mačve) presjedio meč protiv Mladosti, a Milojević je uvođenjem El-Fardu Bena nagovijestio da će na veterana računati i ako bude potrebe da ojačava ofanzivu ili da odmara Pešića, koji će sigurno kao i uvijek voditi velike bitke sa protivnicim - i kraj lopte i daleko od nje. U Novom Sadu u nedjelju nije iskoristio penal i s obzirom na njegovo iskustvo sigurno će brzo tu propuštenu šansu ostaviti za sobom, pred onim što dolazi.

Dakle, očekujemo da Crvena zvezda krene protiv Ferencvaroša na gol i pobedu u ovom sastavu: Borjan - Eraković, Pankov, Dragović, Rodić - Kanga, Kangva - Bukari, Katai, ivanić - Pešić

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC