• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Potvrđeno: Velež i Zrinjski zamijenili domaćinstvo

Autor Haris Krhalić

Za šest dana igra se zaostala utakmica između Zrinjskog i Veleža.

 Velež i Zrinjski zamijenili domaćinstva Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

FK Velež objavio je večeras saopštenje u kojem je obavijestio javnost o promjeni domaćinstva prvog gradskog derbija u ovoj sezoni između dva mostarska tima.

Derbi se trebao igrati na stadionu Rođeni, ali pošto rekonstrukcija terena još nije okončana, ova dva tima su zamijenila domaćinstvo.

Saopštenje Veleža prenosimo u cjelosti:

"Fudbalski klub Velež Mostar obavještava navijače, simpatizere i prijatelje Kluba da je u dogovoru sa rukovodstvom HŠK Zrinjski donesena odluka o zamjeni domaćinstva odigravanja gradskog derbija.

Nakon svih neplaniranih poteškoća sa kojim se naš Klub suočio pri finalizaciji projekta rekonstrukcije travnjaka na glavnom terenu stadiona Rođeni, te izrazito kompleksnom aspektu organizacije gradskog derbija koji bi se eventualno odigrao na stadionu “Perica Pero Pavlović” u Gabeli, rukovodstvo Fudbalskog kluba Velež Mostar, u dogovoru te pristanak rukovodstva našeg gradskog rivala, donijelo je odluku o zamjeni domaćinstva odigravanja gradskog derbija.

Nakon održanog sastanka dva kluba, sagledavanja svih organizacionih segmenata, klubovi su usaglasili ovakav zajednički stav te o istom blagovremeno obavijestili Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine, nakon čega je Komitet za takmičenje prihvatio odluku klubova te odredio da će utakmica zaostalog 6. kola m:tel Premijer lige BiH između FK Velež i HŠK Zrinjski biti odigrana u srijedu 12.10.2022. godine, ali na stadionu Pod Bijelim Brijegom".

Inače, što se tiče derbija koji će se igrati u srijedu, radi se o zaostaloj utakmici šestog kola m:tel Premijer lige BiH. Prije mostarskog derbija, Velež sutra čeka gostovanje kod Igmana, dok Zrinjski za dva dana igra protiv Željezničara na Grbavici. Radi se o mečevima 13. kola.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC