• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Frank Riberi završio karijeru! Sa dvije godine ima 100 šavova na licu, a onda je postao majstor

Autor Haris Krhalić

Frank Riberi je odlučio da završi karijeru usred sezone, a u nju su stale finale Mundijale, kao i klupske titule prvaka Evrope i svijeta.

 Frank Riberi završio karijeru Izvor: Profimedia/Instagram/franckribery7/Printscreen

Došao je kraj još jednoj velikoj fudbalskoj karijeri - legendarni Frank Riberi riješio je da u 40. godini prekine sa igranjem i stavi tačku na uspješnu karijeru tokom koje je osvojio Ligu šampiona i igrao finale Svjetskog prvenstva.

Fenomenalni francuski krilni fudbaler odlučio je da raskine saradnju sa Salernitanom, saopštio je "Il Matino", i više se neće vraćati fudbalu zbog stalnih problema sa povredom kolena. Klub iz Salerna mu je već ponudio novu ulogu u klubu, a ovime će usred sezone biti objavljeno Riberijevo "zbogom" igranju fudbala.

Riberi će 7. aprila naredne godine proslaviti 40. rođendan, ali sada je konačno shvatio da više ne može da nastavi sa igranjem. Italijanski list piše da je Riberi odlučio i da se samo čeka njegova zvanična odluka koju će prvo saopštiti saigračima sa kojima je prethodnih godinu dana dijelio svlačionicu.

Salernitana bi voljela da Riberija vidi u ulozi člana stručnog štaba, ali za sada još uvijek Francuz nije odlučio da li je spreman na tako nešto ili će prvo željeti da se malo odmori od fudbala. Na kraju je Riberi prelomio da je došao kraj njegovoj karijeri, kada su problemi sa koljenom i meniskusom postali preveliki da bi mogli da ih rješava na pragu 40. rođendana.

Riberi je u karijeri osvojio devet titula prvaka Njemačke s Bajernom, a sa njima je bio i osvajač Lige šampiona 2013. godine. Bio je i prvak svijeta iste godine, dok je sa selekcijom Francuske stigao do finala Mundijala 2006. godine. Za nacionalni tim je upisao 81 nastup i postigao 16 golova, ali njegov čitav život bio je obilježen događajem koji se dogodio kada su mu bile samo dvije godine.

Izvor: Profimedia

Bilo je to 1985, kada je Riberiju bilo tek dvije godine. On i njegova porodica bili su dio ozbiljne saobraćajne nesreće, kada su se sudarili sa kamionom. Mali Frank je tada doživio ozbiljne povrede lica zbog kojih je morao da ima više od 100 šavova i koje su mu ostavile dva velika ožiljka na desnoj strani lica i još jednu preko obrve.

"U neku ruku, ova nesreća mi je pomogla. Kao dijete me je motivisala. Bog mi je dao ovu različitost. Ožiljci su dio mene i ljudi će jednostavno morati da me prihvate takvog kakav jesam", pričao je Riberi kada je postao poznata fudbalska zvijezda.

Inače, Riberi je karijeru počeo 2000. u rodnom Bulonju, prešao je potom u Ale, prije nego što ga je 2003. godine doveo Brest. Upravo u to vrijeme, kada je već imao nekoliko godina profesionalne karijere, Frank je radio i na gradilištu, gdje je pomagao svom ocu, što je fudbaler opisao kao "iskustvo puno učenja". Pravu "eksploziju" doživio je na Mundijalu u Njemačkoj 2006. godine kao igrač Marseja, a naredne sezone prelazi u Bajern Minhen gdje će nastupati punih 12 godina. Čak 22 godine od početka karijere, Riberi sada poručuje "zbogom"...

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC