• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Zvezde objasnio - onakav gol se ne prima na treningu: "Da nije igrao Eraković, pitali biste..."

Autor Dragan Šutvić

Trener Crvene zvezde na konferenciji pričao o kadrovskim rješenjima, lako primljenom golu i šta bi promijenio kad bi mogao da vrati vrijeme.

 miloš milojević nakon utakmice ferencvaroš crvena zvezda  Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su na gostovanju Ferencvarošu (2:1), a trener Miloš Milojević imao je zanimljivu izjavu nakon meča. On je govorio pred kamerama odmah na kraju susreta, a zatim se pojavio i na konferenciji za medije na kojoj se dodatno raspričao, posebno o primljenim golovima njegovog tima.

Zbog dvije greške nakon kojih je mađarski tim savladao golmana Milana Borjana Crvena zvezda više ne drži stvari u svojim rukama... Sada počinju kalkulacije i računica šta je potrebno za evropsko proljeće, a svjestan je toga i mladi stručnjak koji je na klupi naslijedio Dejana Stankovića.

Možda će vas zanimati

Milojević je o tome pričao i na konferenciji, znajući da je ozbiljna šansa ispuštena...

"Imamo još teoretske šanse. Više ništa nije u našim rukama, nismo iskoristili šansu za brejk. Moraćemo u narednim mečevima da budemo konkretniji, da dovedemo našeg napadača u šanse, a ne da se on rve ispred protivničkog šesnesterca. Moraćemo da budemo i koncentrisaniji u našem kaznenom prostoru", rekao je trener Crvene zvezde.

Najviše priče bilo je oko defanzivnih prekida. Crvena zvezda veoma se loše branila, a drugi pogodak primljen je nakon udarca glavom sa velike udaljenosti. Mnogi su pomislili da je rješenje za to igranje Nemanje Milunovića, koji se na terenu pojavio kao rezervista, ali je trener crveno-bijelih demantovao takvu ideju!

"Bili smo prvi na svakoj lopti. Nije problem skočnost, lopta uopšte ne smije da dolazi u tu zonu. Možete da me pitate da li bi sve tako bilo da je igrao Milunović, ali on ne bi branio čovjeka u drugoj zoni, na 14 metara od gola. Dakle, dali bi nam gol. A da je igrao Milunović pitali biste me zašto Eraković igra desnog beka. Da ne igra Eraković, pitali biste me zašto ne igra reprezentativac Srbije. Za mene je defanzivni prekid stvar karaktera ekipe. Onakav gol se ne dešava na treningu. A kada se ne dešava na treningu ne može ni na utakmici", zaključio je Milojević nakon bolnog poraza njegovog tima u Budimpešti. Pogledajte drugi gol Ferencvaroša: 

Ferencvaroš - Zvezda 2:1
Izvor: YouTube/Arena sport

Mađarski novinari upitali su Miloša Milojevića i šta je to što bi promijenio kada bi mogao da se vrati nekoliko sati unazad, a on je pored odbrane prekida istakao još jednu stvar. Čini se da Zvezda ne igra sa istim karakterom u Beogradu i na gostovanjima, što je neobično za ovako iskusnu ekipu.

"Promijenio bih da bolje branimo dvije situacije kod gola. Ferencvarošu prija kada igra kod kuće. Mi moramo da shvatimo da se fudbal igra i van Beograda. Ne smije da nam stvara to problem, čule su se Delije ovdje u Budimpešti. To ne smije da nam bude problem, igrali smo 50 utakmica u Evropi", rekao je šef stručnog štaba.

Zvezda sada mora da zabilježi dva dobra rezultata u Evropi - i na domaćem terenu protiv Trabzona, i na gostovanju protiv Monaka. Da bi se to desilo, pristup mečevima mora da bude drugačiji, a nastupi srpskog šampiona daleko kvalitetniji. Na trenutke je Zvezda u Budimpešti pokazala šta bi moglo da bude dobro u nastavku Lige Evrope.

"Jedan dio igre iz drugog poluvremena jeste recept, drugi ne. Mogli su da nam daju još neki gol zbog naših grešaka, tu moramo da budemo realni. Fudbal se igra u dva smjera, ne samo gore. Sanogova povreda nas je omela, da je on ostao na terenu mogao sam da uvedem svježeg napadača. Presjekao nas je drugi gol, izgubili smo deset minuta zbog frustracije. Pobijedili smo sami sebe, moramo da učimo na našim greškama, to je teško, a mi to ne radimo. Bolno je kada gubiš, kada si bolji i kontrolišeš igru, ali nisi dovoljno koncentrisan", konstatovao je na kraju trener Crvene zvezde Miloš Milojević.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC