• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šok podatak - Zvezda "isprobala" 32 igrača ove sezone: Gužva na "Marakani" za rekord, a tek je oktobar!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Treneri Dejan Stanković i Miloš Milojević su ove sezone koristili čak 32 fudbalera, što ne bi bilo čudno da nije tek oktobar. A tek slijedi zimski prelazni rok tokom kog se očekuju pojačanja za konačni napad na titulu i mjesto koje vodi u Ligu šampiona.

 Za-Crvenu-zvezdu-vec-igrala-32-fudbalera Izvor: MN PRESS

Tokom prethodne nedjelje Crvena zvezda je igrala dvije vrlo važne utakmice - protiv Ferencvaroša u Ligi Evrope i potom sa Radničkim u Superligi Srbije - a malo ko je očekivao da će šansu na tim mečevima dobiti i fudbaleri koji nisu imali nikakvu, ili gotovo nikakvu priliku da se pokažu ove sezone. Tako je u trenutku dok je šampion Srbije gubio u Budimpešti (1:2) na teren utrčao golobradi Jovan Mijatović (17), kome je to bio debi u crveno-bijeloj opremi, da bi u Kragujevcu, dok je Zvezda takođe imala nepovoljan rezultat protiv Radničkog (0:0), šansu iznenada dobio Nenad Krstičić.

Istina, Nenad Krstičić posjeduje veliko iskustvo (32 godine), ali je još tokom ljeta "precrtan", međutim nije uspio da se dogovori sa jednim klubom iz Turske i ostao je u Zvezdi. Nakon što je zaliječio i povredu koja ga je mučila posljednjih mjeseci - dobio je zadatak da na "Čika Dači" razmrda vezni red. Ušao je u igru u 57. minutu umjesto umornog Kange i ostavio solidan utisak, iako je to bio tek njegov drugi nastup ove sezone jer je prethodno igrao tek u Kupu Srbije protiv Mačve.

Sa njima dvojicom, broj fudbalera Crvene zvezde koji su ove sezone upisali makar minut za prvi tim popeo se na rekordna 32, a tek je sredina oktobra i nije u pitanju kasni period sezone kada treneri daju šansu omladincima jer je recimo šampionska trka riješena ranije nego očekivano. O tome da će gotovo sigurno biti promjena na zimu - i da ne pričamo....

"Znaju želje koje imam i to nije daleko od njihovih, ali to je ipak pitanje za skauting službu i sportskog direktora. Sagledavamo objektivno na kojim pozicijama nam trebaju igrači. Posjedujemo veliku grupu fudbalera, a da bi bilo dolazaka mora da bude i odlazaka. Ne treba nam preobimna grupa gdje imamo veliki broj neiskorišćenih igrača", rekao je pred put u Kragujevac trener Miloš Milojević i time i sam potvrdio da će morati da se smanji broj igrača.

Od ukupno 32 igrača koja su nastupala za Zvezdu ove sezone, njih trojica više nisu na "Marakani". Vladimir Lučić je poslije dobrih priprema i 20 minuta u prvom timu poslat na pozajmicu u Čukarički, dok su iskusni napadači Ohi Omoižuanfo (72 minuta) i Milan Pavkov (367 minuta) danas fudbaleri Brendbija i Al-Fajhe.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Prethodne sezone Crvena zvezda je koristila 36 fudbalera, ali za čitavu sezonu, pa su tako šansu dobili i Bakajoko, Đurić, Gavrić...

Zanimljivo, tek 12 fudbalera od onih koje su Stanković i Milojević koristili ove sezone "prebacili" su 1.000 minuta do kojih su mogli da dođu od kada su zvanične utakmice počele u julu i Zvezda ih je do sada odigrala 22.

Od onih sa najvećom minutažom prednjači Milan Borjan (1.890), koji je propustio svega jedan susret, dok su uz njega kao profilisani starteri još Strahinja Eraković, Gelor Kanga, Aleksandar Dragović, Aleksandar Katai i Milan Rodić. Zanimljivo je da je Mirko Ivanić "preskočio" Kingsa Kangvu po minutaži tek u Kraguejvcu, dok preko 1.000 minuta u nogama imaju još i Milunović, Pešić, Bukari i Gobeljić.

Onih sa manje od "hiljadarke" ima znatno više i pitanje je da li bi i navijači Crvene zvezde mogli da se sjete svih koji su nastupali i bilježili minute od jula do oktobra. Tako su pored već pomenutih Lučića, Ohija i Pavkova, na teren izlazili još i sljedeći igrači: Seku Sanogo, Stefan Mitrović, Slavoljub Srnić, El Fardu Ben, Veljko Nikolić, Ibrahim Mustafa, Radovan Pankov, Nikola Stanković, Srđan Mijailović, Kalifa Kulibali, Irakli Azarov, Zoran Popović, Jegor Prucev, Stefan Leković, Nemanja Motika i naposlijetku - Nenad Krstičić i Jovan Mijatović.

Izvor: MN PRESS

Zanimljivo, samo dva igrača Crvene zvezde nisu upisala ni minut, a bili su na klupi - rezervni golman Nikola Vasiljević i mladi štoper Vuk Bogdanović.

To znači da je Crvena zvezda ove sezone koristila gotovo tri startne postave, što je ipak previše za bilo koji tim, pa bi trebalo očekivati da se igrački kadar "prorijedi" tokom januara, čak iako je ove jeseni imao logike da ostane širi pošto je bilo velikih problema sa fizičkom spremom zbog koga je bila potrebna duža klupa.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC