• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbolji strijelac PLBiH čuva se za Borac: "Ne bojimo se Banjalučana, ostali smo im dužni za poraz na startu sezone"!

Autor Haris Krhalić

Napadač Igmana, Mirsad Ramić najbolji je strijelac Premijer lige BiH, a u razgovoru za MONDO govorio je odličnom početku sezone, te narednom duelu protiv banjalučkog Borca.

 ramić, borac Izvor: PROMO/FK Igman/FK Borac

Mirsad Ramić je hit ovosezonskog izdanja m:tel Premijer lige BiH. Napadač Igmana iz Konjica je u prvih 14 kola postigao isto toliko golova. U prošlom kolu postigao je het-trik u meču protiv Tuzla sitija, svog nekadašnjeg kluba.

Ramić je u razgovoru za MONDO govorio o odličnoj partiji u prošlom kolu, ali je ostao skroman i u prvi plan stavio ekipu.

Možda će vas zanimati

"Nije mala stvar, što bi rekli ljudi, teško je na treningu dati tri gola. Ekipa je igrala dobro i čim ekipa igra dobro ona izbaci pojedince u prvi plan, a to sam hvala Bogu bio ja i drago mi je da se nastavio taj golgeterski niz. Ovo je sigurno jedna od mojih najboljih sezona. Nadam se da ću nastaviti u ovom ritmu, samo da me zdravlje posluži", započeo je Ramić razgovor za MONDO.

Njegov učinak ove sezone je još impresivniji zbog činjenice da je od 14 dosadašnjih kola Premijer lige BIH propustio četiri.  To znači da u prosjeku Ramić postiže gol na svakoj utakmici, ili tačnije na svaku 81 minutu.

"Imao sam tu neku povredu zadnje lože. Povrijedio sam se u Posušju i napustio igru na početku utakmice. Propustio sam tri kola i eto vratio sam se na najbolji mogući način. Bolje nisam mogao ni zamisliti, u deset utakmica - deset golova. Zaista sam zadovoljan", dodao je on.

Za par sati ekipu Igmana očekuje duel sa Laktašima u Kupu BiH, trener ekipe iz Konjica Adnan Elezović je odlučio da odmori pet igrača, a među njima je i Ramić.

"Šef je odlučio da odmori pet igrača i nama je prvenstvo bitnije u ovom trenutku. Borba za opstanak će biti teška, a danas će priliku dobiti momci koji su manje igrali da se dokažu. Naravno, u Laktašima će se ići na pobjedu, bitna nam je ovo utakmica zbog samopouzdanja. Nadam se da će ekipa obezbijediti prolaz i da ćemo se naći u osmini finala", rekao nam je Ramić.

U narednom kolu Igman će dočekati banjalučki Borac. Ramić očekuje tešku utakmicu, ali ističe kako straha nema.

"Trener nas je izostavio kako bi odmorili za tu bitnu utakmicu protiv Borca u subotu, da probamo nešto napraviti. Sigurno nas očekuje teška utakmica, Borac pretenduje da bude u vrhu svake godine. Ozbiljna su ekipa koja je promijenila trenera i došlo je do tog 'pozitivnog šoka' i biće stvarno teško, ali mi vjerujemo da možemo napraviti dobar rezultat. Straha nema, respekta ima naravno. Poštujemo ekipu Borca kao i svi ekipe, sve one imaju kvalitet čim su u Premijer ligi. Borac poštujemo, ali nadamo se bodovima", poručuje Ramić.

Napadač koji je ponikao u Turbini iz Jablanice se nada kako može nastaviti golgeterski niz protiv Banjalučana.

"Sigurno da ću biti odmorniji i ovaj meč dočekujem sa više samopouzdanja nakon ta tri gola u prošlom kolu tako da vjerujem naravno da mogu produžiti taj golgeterski niz. Ja ću se svakako truditi i daću sve od sebe, ali puno zavisi i od ekipe u tom trenutku, koliko će biti centaršuteva i slično. Ako budemo svi na nivou onda ne sumnjam sigurno".

U prvoj utakmici ova dva tima, u okviru drugog kola m:tel Premijer lige BiH, Borac je stigao do pobjede (1:0) u 90. minutu golom Benjamina Tatara.

"Predstavili smo se u dobrom svjetlu i imali nekih svojih prilika, imali su i oni nešto. Primili smo pogodak što bi rekli kad najviše boli, tako da smo im ostali 'dužni'", istakao je napadač Igmana.

Mnogi će se složiti kako je Premijer liga BiH ove sezone jako nezivjesna, kako borba za vrh tako i borba za opstanak, a Ramić ističe vrijednost svakog boda.

"Svaki bod je važan. Mi možemo žaliti i za utakmicom protiv Veleža, taj bi nam bod značio da nismo primili pogodak na samom kraju. Tu su Sloboda, Posušje i Sloga zaista je neizvjesno, ako pobijediš jedno kolo 'gore' si na tabeli, a u narednom kolu doživiš poraz i opet si 'dole'. Vjerujem da je jedan od razloga za ovako neizvjesnu ligu i to što ekipe ne igraju na svojim terenima", dodao je on.

Igman domaće utakmice od početka sezone igra u Doboju kod Kaknja, a Ramić nam je za kraj otkrio kada se ekipa vraća u Konjic.

"Bilo je najavljeno ranije, ali eto odužilo se. Svaki dan smo na stadionu, mnogo je radnika koji rade punom parom, ali eto malo je 'zapelo'. Vjerujem da ćemo se u proljećnom dijelu sezone vratiti kući u Konjic", zaključio je najbolji strijelac Premijer lige BiH u razgovoru za MONDO.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC